Kwaliteit zwemwater Berendonck is in orde

De temperatuur van het water in de Berendonck woensdagochtend
De temperatuur van het water in de Berendonck woensdagochtend
Foto: waterkaart.net

Met dit warme weer wil menigeen een frisse duik nemen. Hoe staat het met de kwaliteit van het zwemwater in Wijchen? In de Berendonck kan veilig gezwommen worden. Volgens een recente controle is de kwaliteit in orde en kan er veilig worden gezwommen.

De laatste monstername was ruim een week geleden, op dinsdag 2 augustus, en de kwaliteit van het zwemwater was toen goed. De volgende monstername is volgende week, op dinsdag 16 augustus.

Waterkwaliteit

Een keer per jaar, voor de start van het badseizoen, wordt voor iedere zwemplek in Nederland ook de kwaliteitsklasse voor het komende jaar bepaald. Die kwaliteitsklasse wordt bepaald met de meetgegevens van de laatste 4 badseizoenen.De kwaliteitsklasse zegt dus iets over de gemiddelde waterkwaliteit van de zwemplek. Er zijn vijf klassen: van nog niet bepaald, via geen ster naar 3 sterren (uitstekend). De beoordeling voor de waterkwaliteit in de Berendonck is in de afgelopen 4 jaar steeds uitstekend geweest.

Rivieren

Het wordt afgeraden om te gaan zwemmen in rivieren. De drie grootse risico’s zijn: waterdiepte, stroming en scheepvaart. Zwemmen is op veel plaatsen ook verboden. Waaghalzen riskeren een boete van 150 euro als er toch gezwommen wordt in de vaarweg van rivieren en kanalen of in de buurt van bruggen, sluizen, stuwen of ballenlijnen.

Bron: Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen