Foto’s van Michiel Heijmans te zien in de Bibliotheek

Foto uit de expositie 'Parijs tussendoor'.
Foto uit de expositie 'Parijs tussendoor'.
Foto: Michiel Heijmans

In de Bibliotheek Wijchen is momenteel een expositie te zien met foto’s van Michiel Heijmans, straat- en portretfotograaf uit Wijchen die zich heeft toegelegd op het vastleggen van momenten tussen de gangbare fotomomenten zoals verjaardagen en bruiloften.

Hij vertrok afgelopen mei met zijn camera voor een workshop naar Parijs. In de expositie Parijs tussendoor is een greep te zien uit de vele foto’s die hij daar maakte.

Kunstacademie

Kunst en creativiteit hebben Heijmans altijd getrokken. “Ik kwam van de middelbare school en moest een richting kiezen voor mijn hbo-opleiding. Kunstacademie leek me wel wat. Tot ik in 1993 een krantenartikel las dat de gemiddelde kunstenaar 60 gulden (circa 27 euro, red.) per maand verdient. De rest werd, als je geluk had, aangevuld met subsidie of uitkering.”

Michiel Heijmans. Beeld: eigen foto

Kantoorbaan

Heijmans besloot daarop marketing te gaan studeren en rolde daarna van de ene in de andere kantoorbaan. “Dat ging best goed, ik begon voor mezelf, stapte in bij softwaremaker Yoast – van de WordPress plugin – in Wijchen en verkocht in 2020 mijn aandeel in dat bedrijf.”

Fotografie

Michiel Heijmans legde zich daarna toe op fotografie. “In de afgelopen 20 jaar werkte ik met creatieve personen in verschillende rollen. Ik dacht alleen creatief, maar maakte niks. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat veel creatievelingen door focus, samenwerken en, toch dat vieze woord, commercieel denken meer kunnen dan ze nu doen.”

Een van de activiteiten van Heijmans is het organiseren van een ‘fotowolk’. Zoals hij zelf zegt: “Fotograferen en ondertussen mensen leren kennen en leuke contacten opdoen.”

Inspiratiewand

De expositie in de Bibliotheek is te zien op de zogenoemde inspiratiewand. Hier kunnen mensen laten zien wat hen inspireert. De wand moet uitdagen, verwonderen en inspireren. De expositie Parijs tussendoor is te zien tot en met dinsdag 30 augustus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen