D66 wil meer vluchtelingen en woningen voor Wijchen

Foto: Pixabay

Wijchen moet snel flexwoningen gaan bouwen en 1 op de 3 flexwoningen reserveren voor vluchtelingen. D66 vindt dat de gemeente die verantwoordelijkheid moet nemen. Op deze wijze wordt er lucht gecreëerd in de vluchtelingenketen en wordt direct gezorgd voor woningen voor de eigen inwoners.

Aanleiding voor dit voorstel is de situatie in Ter Apel waar vluchtelingen buiten moeten slapen in onmenselijke omstandigheden, zegt D66. “Unicef luidt er de noodklok omdat ze zich terecht zorgen maken over de kinderen. En Artsen zonder Grenzen is voor het eerst actief in Nederland” zegt Maikel Lukkezen, fractievoorzitter van D66.

Wijchense gemeenschap

In Wijchen worden al 5 maanden lang Oekraïense vluchtelingen opgevangen in het oude gemeentehuis. “Door de Wijchense gemeenschap is met man en macht gewerkt om deze vluchtelingen een prettig verblijf te geven waardoor ze het leven weer op kunnen pakken en de oorlog tijdelijk kunnen vergeten.”

Maikel Lukkezen. Foto: D66 Wijchen

Ter Apel

De situatie is momenteel echter dat we volgens D66 in een land leven waar de ene groep vluchtelingen met open armen wordt ontvangen en de andere groep buiten in de kou de nacht doorbrengt. D66 vindt dat niet alles op Ter Apel kan worden afgeschoven en dat alle vluchtelingen gelijke kansen verdienen. “Daarom dient Wijchen zijn verantwoordelijkheid te nemen voor alle vluchtelingen.”

Flexwoningen

Met het bouwen van flexwoningen houdt het niet op, zegt Lukkezen. “Als wij succesvol deze mensen, die vluchten voor oorlog en geweld, willen opnemen in de samenleving, moeten we ook als gemeente het lef hebben om te investeren. Door middel van scholing en werk en het opnemen van deze mensen in onze samenleving creëren wij een win-winsituatie. Zo zorgen wij voor een eerlijke samenleving waar iedereen vrij is en we niemand laten vallen.”

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen