Informatieve verjaardagskaart voor 18-jarigen

Burgemeester Helmer (m) en raadsleden Herms (l) en Kersten (r) deden samen de eerste kaart op de bus.
Burgemeester Helmer (m) en raadsleden Herms (l) en Kersten (r) deden samen de eerste kaart op de bus.
Foto: gemeente Wijchen

Jongeren in de gemeente die binnenkort 18 jaar worden, krijgen in ieder geval 1 kaart met felicitaties. Gemeente Wijchen stuurt vanaf nu een informatieve verjaardagskaart naar die jongeren. “Deze kaart is meer dan alleen een felicitatie”, vertelt burgemeester Renske Helmer-Englebert.

Op de kaart staat wat je allemaal moet regelen als je volwassen wordt. Ook is er een speciale pagina op de website van gemeente Wijchen waar de kersverse volwassene terechtkan voor meer informatie.

Verantwoordelijkheden

“18 jaar worden is een bijzondere mijlpaal in je leven, vol nieuwe mogelijkheden en kansen”, zegt Helmer. “Maar er komen ook nieuwe verantwoordelijkheden bij kijken. De kaart staat vol informatie over belangrijke zaken die veranderen als je volwassen wordt. Denk bijvoorbeeld aan het stemmen, je hebt misschien wel recht op studiefinanciering en je moet een zorgverzekering kiezen.”

Eerste kaart

De verjaardagskaart is een initiatief van raadsleden Dave Herms (Wijchen Lokaal) en Joost Kersten (Kernachtig Wijchen). De volledige gemeenteraad bleek enthousiast en heeft het voorstel unaniem gesteund.

Burgemeester Helmer en raadsleden Herms en Kersten deden samen de eerste kaart op de bus.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen