Wereldkampioene Ellen Van Dijk verdedigt titel in Boels Rental Ladies Tour

Nadat ze vorig jaar eerst de Boels Rental Ladies Tour op haar naam schreef, wist Ellen van Dijk later in de maand september wereldkampioene tijdrijden te worden. Die titel hoopt de 27-jarige Nederlandse eind volgende maand met succes te verdedigen in Ponferrada en daarvoor kiest ze dezelfde weg als vorig seizoen. Van Dijk staat namelijk opnieuw aan de start van Nederlands grootste etappekoers voor vrouwen. Haar ploeg, het Boels Dolmans Cycling Team, brengt ook de Britse wereldtopper Lizzie Armitstead mee naar de zes dagen durende wedstrijd.Op zaterdag 6 september is de start en finish in Wijchen. Voordat de dames echter naar Wijchen komen, hebben ze al een paar leuke etappes in de benen.
“Vorig jaar was de Boels Rental Ladies Tour met die ploegentijdrit een ideale wedstrijd voor mij”, vertelt Van Dijk. “Met die individuele tijdrit waarmee we dit jaar in Tiel starten ben ik natuurlijk ook blij, hoewel ik hem zelf graag wat langer had gezien. Natuurlijk ga ik opnieuw proberen om mee te doen voor de eindzege, maar als er veel massasprints komen zal ik niet veel bonificatie tijd kunnen pakken. Daarbij verwacht ik dat de etappe in Limburg beslissend is.”

Van Dijk ziet met Marianne Vos in ieder geval al een zeer sterke uitdaagster aan de start staan. In de vier jaar voor Van Dijk de Boels Rental Ladies Tour won, was Vos telkens de beste. Volgens de Amsterdamse moet ze zich op haar eigen koers richten. “Ik hoop gewoon heel goed in die tijdrit te presteren en dan sta je hoog in het klassement. Dat moet ik dan vasthouden tot Limburg en dan moeten we daar wat moois proberen. Het is in deze wedstrijd in ieder geval belangrijk dat je een sterke ploeg hebt en dat hebben we.”

article
547
Nadat ze vorig jaar eerst de Boels Rental Ladies Tour op haar naam schreef, wist
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20140822/wereldkampioene-ellen-van-dijk-verdedigt-titel-in-boels-rental-ladies-tour/
2014-08-22T16:38:37+02:00
Sport