Smashing blijft aan kop na 5-3 winst op Van Zundert/Velo

De spanning n de eerste divisie  van Badminton Nederland groeit langzaam naar een hoogtepunt wat betreft het kampioenschap. Met spanning werd dan ook uitgekeken naar de resultaten van Smashing 1 en Amersfoort 2. Doordat beide teams dit weekend een 5-3 overwinning behaalden is het verschil tussen beide clubs ongewijzigd gebleven. Smashing staat 2 punten voor op concurrent Amersfoort 2.

Smashing begon de wedstrijd tegen Van Zundert/Velo in Wateringen voortvarend, want zowel het mannendubbel als ook dat van de vrouwen werd door het Wijchens team gewonnen. Van Zundert/Velo wist daarna de stand weer gelijk te trekken want het eerste mannen enkel en ook dat van de vrouwen werd door Van Zundert/Velo gewonnen. Dat ging bij de mannen vrij eenvoudig want Yannic Smeets  kreeg weinig kans in zijn partij tegen ex-topspeler Rikkert Suijkerland, maar bij de vrouwen was er een verwoede strijd gaande tussen Marleen Kuipers en Denise Halll. Pas in de derde game moest Hall buigen voor de sterk spelende Kuipers met de ongelooflijke stand van 26-24 in het voordeel van de Van Zundert/Velo speelster.

De volgende twee enkelspelen gingen weer naar Smashing met winst voor Brendon Bessem en Judith Campman. Met een tussenstand van 4-2 in het voordeel van Smashing werd begonnen aan de gemengd dubbelspelen. Roy Reijbroek en Judith Campman werden met 21-15 en 24-22 verslagen, maar de winst ging toch naar Smashing door winst in het tweede gemengd dubbel van Yannic Smeets en Ella Peters (15-21 en 11-21)

Door deze winst blijft voor Smashing de 2 punten voorsprong behouden en maakt Smashing zich op voor de drie resterende wedstrijden, te beginnen op zondag 11 januari in Wijchen tegen het al bijna gedegradeerde Thiela. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur en wordt gespeeld in de Smashinghal, Homberg 25-35 en zoals altijd is de toegang gratis.

Reacties