Wijchense Dimitris Loutragotis jeugdkampioen Oostelijke Schaakbond!

Opnieuw boekte het Wijchense jeugdschaaktalent Dimitris Loutragotis (14) een aansprekend schaaksucces. Tijdens de afgelopen weekend gehouden jeugdschaakkampioenschappen van de Oostelijke Schaakbond pakte hij met overmacht de titel in de categorie tot 16 jaar.

Vorig jaar wist hij de titel al te veroveren in de categorie tot 14 jaar. Met een score van 6 punten uit 6 partijen wist hij al zijn partijen te winnen en bleek hij veel te sterk voor de concurrentie. Twee maanden geleden wist de Kasteelschaker ook al de Nederlandse rapid jeugdschaaktitel in de wacht te slepen. De Wijchense jeugdschaker Bram Rutten pakte met 3½ punt knap de 5e plaats in deze categorie. Paris Loutragotis (12) wist in de categorie tot 14 jaar een fraaie 2e plaats te veroveren. Met 6 punten uit 8 partijen een resultaat om zeer tevreden mee te zijn. In de categorie tot 10 jaar tenslotte eindigde Marios Loutragotis op een 18e plaats.

Dank zij deze prestaties hebben de broers Dimitris en Paris Loutragotis deelname aan de Nederlandse Jeugdschaakkampioenschappen 2015 veilig gesteld.

Paris Loutragotis
Dimitris Loutragotis Paris Loutragotis tweede plaats

Foto door Ritchy Duin

 

Reacties