Wyba start met goede overwinning

De tweede seizoenshelft in de Eerste Divisie B begon voor Wyba met een thuiswedstrijd tegen HBV The Jumpers uit Den Haag. Altijd een pittige tegenstander. Wyba speelde een goede wedstrijd en won met 87-69.

Wyba begon door het lengteverschil sterk en Corstiaan Kan bracht met een score en een driepunter de eerste scores voor Wyba op het bord. Toen ook Olaf Janssen en Jeffrey van Huenen inside werden gevonden begon Wyba aanvallend goed te draaien. Vooral door een goed verdedigend collectief konden de gasten uit Den Haag aanvallend geen vuist maken en werden veel schoten gemist waardoor Wyba constant de fast-break kon starten. Dit leverde redelijk makkelijke scores op en hierdoor kon Wyba uitlopen tot een 26-14 voorsprong aan het eind van het eerste kwart.

In het tweede kwart bleef Wyba door snelle breaks druk op de verdediging van The Jumpers houden en als de break gestopt werd hielden de Wijchense basketballers de rust in de aanval om inside de centers te zoeken. Hierdoor kwamen de schutters vrij en werd de juiste man werd steeds op het juiste moment aangespeeld waardoor Michel van Heeswijk, Niels Spanjaards en Leon Janssen met scherp konden schieten en de ruststand bepaalde op 51-31.

Ondanks deze voorsprong was de wedstrijd nog lang niet beslist. Het zou niet de eerste keer zijn dat The Jumpers tegen Wyba een voorsprong kunnen inlopen en in het begin van de tweede helft begonnen de gasten ook met een inhaalslag onder leiding van Hoessein Adow die meerdere jaren Eredivisie bij Rotterdam heeft gespeeld. Wyba hield echter het hoofd koel en bleef goed basketballen. Niels Spanjaards en Leon Janssen konden met enkele sterke drives naar de basket doorkomen en zo bleef er een verschil van 20 punten in het voordeel van Wyba. Op het moment dat Wyba weer wat meer verdedigende stops kon afdwingen waren de rebounds ook voor de thuisploeg waardoor The Jumpers gelijk weer snel in de verdediging moesten om een ontketende Olaf Janssen proberen af te stoppen.

Na enkele breaks en goed uitgespeelde aanvallen kon Wyba het vierde kwart starten met een 69-44 voorsprong. Het laatste kwart was het moeilijk om goed geconcentreerd door te blijven spelen konden de gasten uit Den Haag iets inlopen maar door scores van Michel van Heeswijk, Corstiaan Kan en Jeffrey van Huenen werd de eindstand bepaald op 87-69.

Olaf Janssen 23 punten, Corstiaan Kan 21 punten 12 rebounds, Niels Spanjaards 13 punten en Jeffrey van Huenen 10 punten en 19 rebounds.