Pijltjes gooien en een biertje drinken gaan goed samen

Al 16 jaar wordt er door de VV Niftrik een darttoernooi georganiseerd. Begon het evenement om de spelers van de selectie de winterstop door te helpen, inmiddels is het flink uit zijn jasje gegroeid. Afgelopen zondag gooiden 65 spelers er hun pijlen en dronken hun biertje.

“Ieder jaar zien we dezelfde gezichten. Het lijkt wel een reunie. Sommigen zien we wel eens met een competitiewedstrijd maar er zijn er ook bij die we ieder jaar alleen hier in Niftrik treffen, aldus organisator Marko Hofmans. Gezelligheid staat voorop en “brooddarters” zien ze hier niet zo graag. Daarom houdt men het prijzengeld aan de lage kant. Het moet leuk blijven en iedereen moet bij binnenkomst het idee hebben dat ze kunnen winnen.

Marko: “Het drinken van een flesje bier is hier net zo belangrijk als een 180’er gooien. Al tien jaar probeer ik dit toernooi in goede banen te leiden en steeds gaat het mij goed af. Krijg na afloop vaak leuke reacties en velen komen mij de hand schudden en krijg dan te horen “tot volgend jaar”! Het is een leuke ongedwongen en ontspannen sfeer.”

Dit jaar komen er 65 deelnemers af op het toernooi. In twaalf poules komt men tot een kock out fase van 32 darters die zich zo naar een finale plek kunnen darten.

De finale is dit jaar tussen de winnaar van de vorige twee edities, Patrick van Olderen en Ronald Brandsen uit Veenendaal. Ronald had zich zaterdagavond nog persoonlijk opgegeven bij Marko. “Kun jij wel darten”, had ik nog gevraagd, “want hij moest helemaal uit Veenendaal komen en wist niet goed waar Niftrik lag. Geen beter motivatie dan dit moet Ronald gedacht hebben en won het toernooi.

Een prijsje voor de hoogste uitgooi was dit jaar voor Henk Breunesse met een finish van 150.

Indruk maakten ook Levi en Kiana Frauenfelder. Deze twee Nederlandse jeugdtoppers wonnen van menig volwassen darter. Dit tot tevredenheid van vader Jorg, die de verrichtingen van zijn kroost met een volle glimlach aanschouwde.

Reacties