Smashing kampioen en terug in de eredivisie

De opdracht voor de Spelers van Smashing in deze wedstrijd was duidelijk, winnen van het Amstelveense van Zijderveld en niets aan het toeval overlaten. Met andere woorden, winnen met minimaal  5-3 was de opdracht  er van uitgaande dat mede concurrent Amersfoort 2  best wel eens wederom met 8-0 zou kunnen winnen, nu van Almere 3. Ieder puntverlies van Amersfoort zou in Wijchen met gejuich worden ontvangen en de opdracht iets minder zwaar maken.

De dubbelspelen leverden een spannende strijd op, die in beide gevallen in drie games eindigde,  bij de mannen in het voordeel van Smashing en bij de vrouwen ging de winst naar van Zijderveld. Hiermee was het eerste punt voor de Wijchense ploeg binnen, maar de eindoverwinning nog ver weg.

P1110358

Het optimisme bij Smashing nam toe na de overwinning van Yannic Smeets op Maikel Spruyt. Die overwinning kwam nogal gemakkelijk tot stand gezien de uitslag van 21-9 en 21-17. Maar er kwamen ook een paar tegenvallers te verwerken want zowel Denise Hall als ook  Brendon Bessem verloren hun partij in drie games en stond er plotseling een achterstand van 2-3 op de borden. Op dat moment kwam het bericht uit Almere dat de wedstrijd Almere tegen Amersfoort in 4-4 was geëindigd en het kampioenschap binnen. Hierdoor kon Judith Campman ontspannen aan haar single beginnen en overtuigde dan ook  met een klinkende overwinning, 21-15 en 21-14.

P1110353

Toch wilde Smashing dat vijfde punt graag binnenhalen, maar dan moesten beide gemend dubbels worden gewonnen, maar zoals bij alle onderdelen werden de punten tussen van Zijderveld en Smashing ook hier verdeeld. Winst was er voor het koppel Smeets/Hall en verlies voor Reijbroek/Campman.  De uitslag werd hierdoor 4-4 en BC Smashing kampioen.

Na deze partij barste het feest los en werd de terugkeer van BC Smashing in de eredivisie van Badminton Nederland uitbundig gevierd. Het was een afsluiting van een voortreffelijk seizoen.

P1110360

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen