Alverna start met overwinning

Alverna trof in Hoogland meteen een geduchte tegenstander. Het wist een nuttige 1-0 overwinning te behalen.

In een gelijkopgaande eerste helft was er meer balbezit voor Hoogland. Hierdoor kwam  in de 7e minuut Stijn Mossink over rechts door, die Coen Heus vrij voor de goal zette. Deze schoot de bal voor open goal echter naast. In de 16e minuut bracht trainer Rob Bouwman Rico Timmermans, overgekomen van het 2e elftal, in voor de geblesseerde Danny Meijer. In de 23e minuut trapte keeper Ruben te Witt ver uit op Jihad Ouchene. Jihad lobte de bal over de keeper, maar keeper Sebastiaan Bruins kon net met de vingertoppen de bal wegwerken.

In de tweede helft het zelfde beeld, met in de 50e minuut een aanval van Hoogland. Met een afvallende bal die meteen op de goal werd geschoten, het ging net over de lat. Een vrije trap voor Alverna, van rechts genomen door Boy van de Beek, werd strak ingekopt door Rick van Ginkel wat de 1-0 voorsprong opleverde. Hoogland ging alles of niets spelen, maar kwam tot weinig kansen kwam. Wel kwam er hierdoor veel ruimte voor Alverna. Jihad Ouchene kreeg nog een goede kans op 2-0 maar de keeper kon de bal makkelijk vangen. Door deze overwinning heeft Alverna een goede slag geslagen en is nog steed sop weg naar het kampioenschap.