Degradatie komt voor AWC steeds dichterbij

AWC moest de thuiswedstrijd tegen Deurne winnen om het gevaar van rechtstreekse degradatie af te wenden. Dat lukt niet. Een 0-2 nederlaag drukte AWC nog dieper in de problemen.

AWC verloor vorige week ongelukkig tegen het laaggeplaatste Schijndel. Nipt werd met 1-0 verloren. De inzet van de ploeg van Remko Bicentini was echter voortreffelijk. Ook tijdens de trainingen straalde dit de afgelopen van AWC af. De wedstrijd tegen Deurne op de Wijchert zou net zo’n wedstrijd kunnen worden. Niets was echter minder waar. Alleen in het eerste kwartier speelde de thuisclub goed, maar toen Deurne twee zwakke optredens van de achterhoede bekwaam afstrafte was het met AWC gedaan.

AWC begon voortvarend aan de wedstrijd. Vooral in het eerste kwartier was linksbuiten Gijs de Kleyn zijn tegenstander telkenmale de baas, alleen waren zijn voorzetten niet op maat, waardoor echt gevaar voor Deurne uitbleef.

Pas na 21 minuten konden bezoekers iets terugdoen. Slecht wegwerken van de achterhoede van AWC bracht Stefan van de Werf in stelling en die passeerde onhoudbaar doelman Dennis de Koning. 7 Minuten later verdubbelde Roy Tulmans de score met een prima schot in de uiterste bovenhoek. Een vooraf lichte overtreding op Ato Cardna ontging de overigens goed leidende scheidsrechter. Gijs de Kleyn had de stand voor AWC wat dragelijker kunnen maken, maar zijn schot werd door doelman Delano van Crooij tot corner getikt.

Het spelpeil in de 2e helft zakte naar een bedenkelijk niveau. Dat hier mogelijk twee degradanten aan het werk waren kon iedereen zien. Er waren nog 4 kansjes. Voor iedere ploeg 2. Dennis Groen en Harm van de Steen en voor de thuisploeg Gijs de Kleyn en Jeffrrey Tangerink waren de gelukkigen, maar evenzozeer ongelukkig bij de afwerking. Zodoende nam Deurne ruimschoots afstand op de ranglijst van AWC.

AWC gaat a.s. zondag op bezoek bij DOSKO,dat met overmacht de eerste periode won, maar daarna een inzinking beleefde, waar het nu nog niet uit is. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Scoreverloop:  21.Stefan van der Werf 0-1, 28. Roy Tulmans 0-2

Opstelling: Dennis de Koning, Ato Cardna , Wiebe Veltmaat, Jeffrey Tangerink, Jorrit Giesbers, Gijs de Kleyn, Joost Loeffen, Adrian Javad, (64. Jordy de Kat),Davy van Verseveld, Lennart Nieuwenhuis (73. Floyd Watson), Mannes Giesbers.

Voor de wedstrijd was er één minuut stilte voor het overlijden van Thijs Giesbers , oud voorzitter en erelid en Fred Giesbers, trouwe supporter van zijn jongens in AWC 1 en lid van de Businessclub.