Nieuwe fietscrossbaan FCV Wycross geopend (fotoserie)

Zondag 4 september om 10.45 uur was de officiële opening van de nieuwe BMX track (baan) van FCV Wycross. Deze werd officieel geopend in aanwezigheid van Gedeputeerde Markink, burgemeester Verheyen en wethouder Loermans. Tevens waren (Olympiaganger) Laura Smulders en (vice-wereldkampioen) Sander Bisselink aanwezig.

Na de openingswoorden van Jaap Limpers was het de beurt aan Gedeputeerde Jan Markink. Hij was aanwezig namens de provincie die ook financieel heeft bijgedragen aan de realisatie van de nieuwe BMX-baan. Markink noemde Wycross een toonaangevende Gelderse vereniging en die structureel meedraait in de top van de BMX-sport. Laura Smulders en Sander Bisselink hebben hier, volgens Markink, een belangrijke bijdrage aan geleverd. Waarna hij Laura er nog even fijntjes aan herinnerde dat het jammer was dat zij op de Olympische Spelen in Rio in de laatste bocht was gevallen.
“Ik zie heel veel ambitie bij FCV Wycross en en omdat deze baan geschikt is om zowel nationale- als internationale ben ik ervan overtuigd dat er ook in de toekomst weer nieuwe Laura’s en Sanders zullen opstaan.,” aldus Markink.
De toeschouwers luisterden aandachtig naar de woorden van Dhr. Markink.Opening Wycross Wijchen 06

“Bij Wycross gaat het om topsport. Topsport en Wijchen die de laatste jaren steeds meer bij elkaar zijn gaan horen.Daar ben ik trots op en daar zijn onze inwoners buitengewoon trots op.” Zo opende burgemeester Verheijen zijn toespraak. “Bij optimale topprestaties horen de beste faciliteiten en een geweldig team van vrijwilligers, begeleiders en trainers. Bij Wycross zit dat wel goed. Ze zijn trots op hun club met een fantastische baan. Want de baan, waarvan BMX-kenners ongetwijfeld van likkebaarden, ligt er geweldig bij en die bovendien geschikt is voor internationale wedstrijden.”
Ook refereerde de burgemeester nog aan het feit dat de BMX-sport een relatief kleine sport is met beperkte middelen en dat het daarom zo opmerkelijk is dat Wycross zijn (financiële)zaakjes zo goed op orde heeft. En dat ze er keer op keer in slagen toptalent op te leiden en af te leveren op het hoogste niveau.
“Wycross is een club waar heel Wijchen, nee heel Gelderland, trots op is. Ik feliciteer het bestuur, alle Wycrossers en de vele vrijwilligers met deze schitterende baan,” zo sloot Verheijen af.

Opening Wycross Wijchen 03De baan werd meteen in gebruik genomen door vele enthousiaste rijders die meteen lieten zien dat de baan een aanwinst is voor de internationale BMX-sport en voor Wijchen.
Klik op de topfoto en blader door de fotoserie om alle foto’s te bekijken.
Opening Wycross Wijchen 19Opening Wycross Wijchen 29

Reacties

gallery
56804
Zondag 4 september om 10.45 uur was de officiële opening van de nieuwe BMX track (baan)
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20160905/opening-wycross/
2016-09-05T08:55:50+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2016/09/04142248/Opening-Wycross-Wijchen-04.jpg
Foto's, Sport