Basketballers Wyba verliezen van naaste concurrent River Trotters

Na de goede start van het jaar was het tijd voor de heren van Wyba tijd voor de uitwedstrijd tegen River Trotters dat net als Wyba op de 2e plaats staat in de 1e divisie. Het werd een teleurstellende nederlaag.

Wyba kon door geblesseerde en zieke spelers niet volledig aantreden. Met 8 man werd echter te slap gestart en River Trotters ging wel voortvarend van start waardoor binnen een paar minuten al een stand van 6-2 op het bord en River Trotters ging maar door. Martijn van Nordenne van de thuisploeg kon keer op keer ongehinderd het schot pakken en was heel effectief waardoor River Trotters uitliep naar 16-2. Aan het einde van het eerste kwart liep het aanvallend bij Wyba eindelijk iets beter waardoor Corstiaan Kan de schade kon beperken en de stand aan het begin van het tweede kwart 22-12 was.

Een wisseling naar een zone verdediging ontregelde de aanval van River Trotters een beetje waardoor Wyba in het spoor kon blijven. Thijs van Beek had wat sterke drives naar de basket en Corstiaan Kan was ook heel moeilijk af te stoppen waardoor de achterstand met rust beperkt bleef tot 44-32. Dit verschil bleef in het begin van het derde kwart nog op het bord staan maar hoe verder de wedstrijd kwam hoe lastiger het werd voor de 8 Wijchense basketballers. Met alle macht werd geprobeerd om de achterstand in te lopen maar dat kostte veel energie en de tegenstander had ook de kwaliteit om als collectief sterk te verdedigen. Hierdoor werd aan het einde van het derde kwart het verschil groter en was de wedstrijd met een 63-42 stand al zo goed als gespeeld. Het vierde kwart heeft Wyba nog gevochten voor wat het waard was maar River Trotters had het betere van het spel en kon zo de wedstrijd uitspelen naar een 85-58 eindstand.