Alverna speelt gelijk tegen SWZ

Alverna heeft zondagmiddag in Sneek met 2-2 gelijkgespeeld tegen SWZ Boso Sneek. Het blijft op de elfde plaats staan.

De beginfase van de wedstrijd leverde geen grote kansen op. De eerste echte grote kans was voor Sneek en dit had ook direct een doelpunt kunnen en wellicht moeten zijn. Alverna had echter geluk dat Kadir Usta miste van een meter afstand.

Sneek had de overhand, maar speelde slordig. Alverna kon via de counter gevaarlijk worden. Vlak voor rust het toch 1-0 voor Sneek toen Freerk de Jong via de kluts raak schoot.

In het eerste kwartier na rust kreeg Alverna al vier kansen. Het was niet wachten of Alverna zou scoren, maar wanneer. Lennart van de Peppel wist in de 73ste minuut het net te vinden 1-1. Alverna ging op jacht naar meer en in de 82ste minuut werd het via N’Gola 1-2. Alverna leek de winst binnen te hebben, maar in blessuretijd wist SWZ toch nog de gelijkmaker scoren: 2-2.

Zondag speelt Alverna thuis tegen Dieze West. De wedstrijd begint om 14.30 uur.