Heren en dames AV Wijchen handhaven zich in tweede divisie

Foto: AV Wijchen

Afgelopen zondag was alweer de derde en laatste wedstrijd voor senioren in de  atletiekcompetitie. Door een sterk optreden in de laatste wedstrijd handhaafden zowel de dames- als de herenploeg van AV Wijchen zich in de tweede divisie landelijk. De ploegen behaalden respectievelijk een vijfde en een achtste plaats in de poule.

In het oog springende prestaties kwamen op naam van Merel Kramer en Peter Versantvoort. Merel verbeterde met een afstand van 28.83m haar eigen clubrecord bij het kogelslingeren. Bij de mannen stal Peter Versantvoort de show. Hij snelde eerst naar de winst op de 100m sprint. Met zijn tijd van 11.26 sec verbeterde hij zijn eigen clubrecord dat hij een jaar eerder in dezelfde wedstrijd liep. Eind van de middag maakte hij heeft feest compleet door ook op de 200m een nieuwe clubrecord te sprinten. Op deze afstand verbeterde hij het 15 jaar oude clubrecord van ploeggenoot Sander van Gelderen.

Opvallend is dat Sander van Gelderen al meer dan 20 jaar deel uitmaakt van de eerste competitieploeg va AV Wijchen. Deze wedstrijd pakte hij de punten voor de ploeg op de 110m horden en vestigde hij als tweede man op het hinkstapspringen een nieuw clubrecord (11.61m) in de categorie 40+.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen