Wijchense Ilse Arts van Nederlands rolstoelbasketbalteam speelt demo in Sportcentrum Arcus

Foto: Archief wijchen.nieuws.nl

Op woensdag 5 juli spelen enkele speelsters uit het Nederlands rolstoelbasketbalteam Orange Angels, een basketbalwedstrijd tegen speelsters van Wyba dames 1 uit Wijchen. Deze demo moet sport voor mensen met een handicap in Wijchen op de kaart gaan zetten.

Een oproep van Jos Migo vorig jaar heeft veel losgemaakt. In Wijchen willen veel mensen met een beperking graag op hún manier bewegen en sporten in hun rolstoel. Omdat dit binnen de reguliere sportteams bijna niet te realiseren is, hebben de initiatiefnemers contact gezocht met de Wijchense sportverenigingen Trivos, Wyba en The Flyers. Samen met de gemeente Wijchen steunen zij het initiatief om wekelijks rolstoelsport in Wijchen mogelijk te maken.
Vanaf donderdag 31 augustus a.s. start Rolstoelsport Arcus van 19.30 tot 21.00 uur in Sportcentrum Arcus in Wijchen. Elke donderdagavond kunnen inwoners uit de regio, jong en oud, onder professionele begeleiding sporten.

Info- en demoavond
De initiatiefnemers organiseren met Sportcentrum Arcus een informatie- en demo avond voor geïnteresseerden en zorgprofessionals. Deze avond is bedoeld voor mensen met een fysieke handicap en voor zorgprofessionals zoals fysiotherapeuten. Op 5 juli kunnen er o.a. vragen gesteld worden over het rolstoelsporten dat na 31 augustus in Sportcentrum Arcus plaatsvindt. Ook speelt de Wijchense Ilse Arts samen met een teamgenote van het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam Orange Angels, een demonstratiewedstrijd tegen een aantal speelsters van Wyba dames 1 uit Wijchen.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.30 Opening door Paul Loermans, wethouder sport
19.40 Toespraak Conrad Sommerdijk, voorzitter basketbalvereniging Wyba
20.00 Toelichting rolstoelsport en beantwoorden vragen uit publiek
20.30 Demonstratie rolstoelsporttraining door professionele trainster
21.00 Rolstoelbasketbalwedstrijd Orange Angels en Wyba dames 1
21.30 Hapje en drankje

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen