Europees kampioenen gaven een demo rolstoelbasketbal in Wijchen

Woensdagavond speelden Bo, Tjitske en (Wijchense) Ilse, allen speelsters van het Nederlands rolstoelbasketbalteam dat onlangs Europees kampioen werd, een demobasketbalwedstrijd in sportcentrum Arcus. Deze demo was bedoeld om sport voor mensen met een handicap in Wijchen op de kaart te zetten.

In Wijchen willen veel mensen met een beperking graag op hún manier bewegen en sporten in hun rolstoel. O.a. Jos Migo kwam met het idee om rolstoelsport in Wijchen op te gaan zetten. Dit omdat dit binnen de reguliere sportteams bijna niet te realiseren is. Hij zocht contact met de Wijchense sportverenigingen Trivos, Wyba en The Flyers. Samen met de gemeente Wijchen steunen zij het initiatief om wekelijks rolstoelsport in Wijchen mogelijk te maken.

Woensdagavond mocht wethouder Paul Loermans de bezoekers en de kanjers Bo, Tjitske en Ilse toespreken. En natuurlijk werden de dames in het zonnetje gezet en mochten ze een echt Wijchens cadeau, een beeldje van Emilia, in ontvangst nemen. Dit omdat hij dames vergeleek met Emilia, ook een sterke vrouw waarmee de dames vergeleken konden worden. 

Hierna gingen de internationals, basketbaldames van Wyba en de overige rolstoelgebruikers warm spelen en werd er een demonstratiewedstrijd gespeeld. Hierbij werd duidelijk aangetoond dat je niet alleen moet kunnen basketballen maar ook de rolstoel tot in perfectie moet beheersen. En dat samen maakt het tot een zeldzaam mooie sport. 

Vanaf donderdag 31 augustus a.s. start Rolstoelsport Arcus van 19.30 tot 21.00 uur in Sportcentrum Arcus in Wijchen. Elke donderdagavond kunnen inwoners uit de regio, jong en oud, onder professionele begeleiding sporten. 

Reacties