Wijchenaar Caspar Hermeling zomerschaakkampioen 2017!

Foto: Ritchy Duin

Het Wijchens zomerschaak, dat traditiegetrouw tijdens de zomermaanden gehouden werd in Café Anneke, is gewonnen door huisschaker Caspar Hermeling.

Hermeling speelde een aantal jaren geleden nog bij Het Kasteel. Zijn rechtenstudie vergde echter alle aandacht, waardoor de schaakstukken (tijdelijk) moesten worden opgeborgen. Afgelopen zomer liet hij zien het nog niet te zijn verleerd. Hermeling werd tien jaar geleden, in 2007, ook al zomerschaakkampioen. Op de slotavond waren zijn naaste concurrenten Toon van Lanen en Jermo Kooijmans niet aanwezig, zodat het grotendeels al een gelopen race was voor Hermeling. Chiel Koster wist de meeste punten te verzamelen tijdens de minder spannende, maar wel gezellige slotavond. Kasteelschaker Kaz Haans werd tweede en Kasteelclubkampioen Toon van Lanen eindigde als derde in het eindklassement.

Totaal speelden er maar liefst 35 schaakliefhebbers mee met deze 20e editie in het bruin café aan het marktplein. Café Anneke zorgde wederom voor enkele fraaie prijzen.

Eindstand zomerschaak 2017:

  1. Caspar Hermeling, Wijchen, 175,5 punten
  2. Kaz Haans, Grave, 140,5
  3. Toon van Lanen, Vianen, 137,5
  4. Jermo Kooijmans, Beuningen, 137
  5. 5. Simon van Dijk, Nijmegen, 129

Op bijgevoegde foto: Caspar Hermeling in Café Anneke.
Fotograaf Ritchy Duin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen