Hockeydames MHC Wijchen starten nieuwe seizoen overtuigend

Het sterk verjongde damesteam van MHC mocht het nieuwe seizoen starten in Veenendaal tegen het gedegradeerde Spitsbergen. Met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar en 7 maanden was het voor zowel coach Meta Bouwmans als de speelsters spannend om te zien waar ze stonden zo bij de start van de competitie.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Wijchen als collectief een doel had en dat was de punten meenemen uit Veenendaal naar Wijchen. Wijchen speelde de eerste helft overtuigend en kreeg wel kansen, maar tot scoren kwam het niet. Het spel oogde fris en de dames waren oppermachtig.

Na de rust ging de ploeg voortvarend van start. Julie Lunsonga wist al in de 3e minuut van de tweede helft een mooie aanval af te ronden en de ploeg op 0-1 te zetten. In zowel de 5e als de 8e minuut van de tweede helft herhaalde Julie waar ze mee was gestart en maakt een rasechte hattrick. In de 11e minuut wist Spitsbergen één van de weinige uitbraken te verzilveren; 1-3. De Wijchense ploeg bleef doorgaan en in de 15e minuut scoorde Anne Jansen de 1-4. Ook Megan Heesbeen wist de plank nog te raken en zette daarmee de eindstand van 1-5 op het scorebord. Een mooi resultaat dat voortkwam uit een sterke teamprestatie.

Volgende week zondag 17 september ’17 is het super sunday en spelen de dames om 12,45 uur thuis tegen Shot uit Tilburg.