SC Woezik verliest eerste thuiswedstrijd van sv Meerssen

SC Woezik moet de eerste punten dit seizoen nog zien te behalen in de Hoofdklasse B. Na verlies vorige week werd zondag thuis met 1-3 verloren van SV Meerssen.

Mede door de vele blessures is het voor trainer Ton Kosterman elke week puzzelen o een goede opstelling neer te zetten. Het biedt echter wel mogelijkheden voor de Woezik-jeugd om een basisplaats te veroveren. Deze was tegen SV Meerssen weggelegd voor Renzo Hendriks.

Meerssen begon sterk aan de wedstrijd en Woezik te slapjes. Jordie van der Schoot namens Meerssen profiteerde er meteen van en wist al in de 6e minuut de 0-1 te scoren. SV Meerssen bleek en bleef fysiek sterker en had veel dreiging in hun aanvalslinie. Maar toch kreeg Woezik wel een paar kansjes. Zo werd een schoot van Luuk van Raaij in 23e minuut gestopt door de keeper van SV Meerssen en ging een voorzet van Bas Elemans net over doel.
In de 36e minuut had Woezik geluk toen een kopbal van Danny Goessens net naast ging. In de 44e minuut ging het echter alsnog fout en wist wederom Jordy v d Schoot te scoren, 0-2. Hierna was het ook meteen rust.

In de tweede helft was het sc Woezik dat voortdurend balbezit had, echter zonder echte kansen te creëren. Meerssen bleef loeren op de counter en miste een enorme kans op de 0-3. Echter door balverlies op het middenveld wist Meerssen in de 65e minuut dan toch de 0-3 te scoren.
Naast het creëren van te weinig kansen, had Woezik ook nog de pech dat de paal in de 80e en de 90 minuut in de weg stond.
In blessuretijd kreeg sc Woezik nog een strafschop. Deze wist Gijs Diebels te verzilveren zodat er een 1-3 eindstand op het scorebord stond

Zondag 17 september, Kermiszondag, moet sc Woezik het thuis opnemen tegen het nog ongeslagen Groene Ster. De wedstrijd op de Suikerberg begint om 14.30 uur. Foto’s door Theo Teuwsen