Alverna wint in beker van NEC

Het seizoen is ook voor Alverna 1 weer begonnen. Na de 0-2 winst in de beker op ESA vorige week waren de tegenstanders zondag de amateurs van NEC. Hoe zou het team van coach Jeffrey Kooistra en assistent Judith Thijssen zich staande houden, tegen deze op ‘papier’ sterke tegenstander? Het werd een mooie 3-2 overwinning.

Het was een aantrekkelijke wedstrijd, waarin Alverna zeker niet de mindere was en bij vlagen uitstekend voetbal op de mat legde.
Het was Jens Arnouts die na 7 minuten al uithaalde voor de 1-0. Nauwelijks 10 minuten later was het wederom Arnouts die een voorzet goed afrondde, 2-0. NEC deed na een half uur wat terug door een doelpunt van ex-prof Guilliano Grot, 2-1. Dit was ook de ruststand.

Na rust kwam Alverna weer sterk uit de startblokken en 9 minuten na rust was de snelheid van Ruben Rip de NEC verdediging te machtig, 3-1. Het laatste half uur kwam NEC wel wat opzetten, zonder dat dit tot hachelijke situaties leidde. Bij NEC kwam ‘de bekende’ Takumi Furuyama nog binnen de lijnen en bij Alverna kwam Gielen nog voor Arnouts, alvorens Arthur (?) de 3-2 voor NEC aantekende. Coach Jeffrey Kooistra bracht v.d. Wal nog voor de Groot en trok daarmee de overwinning over de streep.
Met deze tweede overwinning komt plaatsing voor de knock-out fase dichtbij. Zondag 17 september (kermiszondag) komt SPERO (2e klasse) op bezoek en kan plaatsing definitief worden. De wedstrijd begint om 14.30 uur.