vv Alverna vol vertrouwen de competitie in

Foto: Nico Teeuwissen

De selectie van vv Alverna 1 en 2 heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen er bijna opzitten. Beide teams wonnen de eerste bekerwedstrijden. Het “twidde” is al zeker van de volgende ronde en als het “urste” aanstaande zondag een punt pakt tegen Spero uit Elst dan gaan ze ook naar de knock-out fase.

Volgende week start de competitie met de uitwedstrijden DESO1 – Alverna1 en Loenermark2 – Alverna2, terwijl zondag 01 oktober een mooie ‘Bospad-zondag’ op het programma staat met Alverna2 – OBW2 en Alverna1 – DOSKO1.
Na 2 jaar hoofdklassevoetbal, met bijbehorende verre reizen, heerst er binnen de club tevredenheid over de indeling in de 1e klasse C van district Zuid. Daarnaast wordt al uitgekeken naar de derby bij AWC op zondag 19 november.

District Zuid is voor Alverna een onbekende regio met veel onbekende clubs, die volgens ervaring van AWC-ers sterker is dan Oost. Inschatting van kampioenskandidaten is dus moeilijk, maar voormalig hoofdklasser DOSKO is een grote club uit Bergen Op Zoom, terwijl Brabantia/Eindhoven en TOP/OSS ook een roemrijk verleden hebben. DESO heeft enkele ex-Alverna spelers in de gelederen en is flink versterkt. Dat kan ook gezegd worden van de buren (AWC). Naast ex-prof Freek Toone van Achilles’29 zijn nog enkele regionale toppers aangetrokken en de 1-4 bekerwinst bij Quick 1888 spreekt boekdelen.

Maar het vlaggenschip van Alverna o.l.v. Jeffrey en Judith maakt ook progressie, zo bleek afgelopen zondag. Met fris en aanvallend voetbal werd NEC overrompeld en verdiend met 3-2 verslagen. De jonge groep toont spirit en fysieke kracht, er is scorend vermogen en de verdediging staat zijn mannetje. Wat zou het mooi zijn als de derby op het Bospad zondag 1 april 2018 van belang wordt voor promotie.

Door PR vv Alverna, Henny Remmers en Theo van Woezik

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen