Trivosdames winnen van concurrent Heyendaal

Afgelopen maandag speelden de dames van Trivos haar eerste bekerwedstrijd tegen het 2e team van Pegasus en wonnen deze met 1-3. Een goed begin in de bekerstrijd. Ook zijn dezelfde dames van Trivos heel goed begonnen aan de competitie. Afgelopen zaterdag werd gespeeld tegen de studentes van Heyendaal, die theoretisch gelijk stonden met Trivos. Het werd een degelijke maar spannende overwinning.

De 1e  set speelde Trivos uitstekend. Heyendaal kon geen vuist maken en wist alleen te scoren door persoonlijke fouten aan Trivos zijde.
Eenmaal kwam Heyendaal op voorsprong 11-9, maar dat duurde niet lang. De service serie op het eind van Anne Veenstra troffen doel, waarna het eindpunt door Sara Zivic binnen werd geslagen.

De 2e set liet een heel ander (Trivos) gezicht zien. Juist door teveel persoonlijke fouten kon Heyendaal constant een voorsprong behouden. Alleen Anne Veenstra bleef een constante factor voor coach Peter Groenen. Bij 19-12 vroeg Groenen zijn  2e timeout aan, die in eerste instantie geen succes opleverde. Bij 20-17 maakte Heyendaal een killblok bij een aanval van Anne Veenstra. Trivos sloeg de bal in het net, na een lange rally en spelverdeelster Hennie Visser had even last van ‘zweethandjes’, waardoor de bal door haar handen glipte. Nienke Visser knalde er nog een mooie aanval in. Vera de Weerdt werd voor de service ingebracht voor Manon Ottjes. Helaas werd de Heyendaal aanval via de Trivos verdediging uit geslagen. Nog even was daar Anne Veenstra die via het blok scoorde, maar de middenaanvalster met nummer 10 van Heyendaal, maakte aan alle Trivos illusies een einde.

De 3e set begon met Stefanie Beekers en Vera de Weerdt. Een snelle achterstand van 7-3 was bereikt, waarna de 1e timeout een feit was. Heyendaal scoorde meteen weer, waarna Manon Ottjes de 8-4 maakte. Hennie Visser kwam hierna in het veld voor Vera de Weerdt. Heyendaal bleef steeds een voorsprong houden, maar Trivos kwam langzaam maar zeker dichterbij. Ne een service in het net van Heyendaal werd de stand 18-19. Alle geloof was hierna terug bij Trivos en door Stefanie Beekers werd een keiharde middenaanval binnen geslagen 18-20. De veerkracht van dit jonge Trivosteam bleek groot. Het onvervalste ‘Vissertje’ van Hennie Visser gaf aan dat het zelfvertrouwen bij het team weer aanwezig was. Nog even was daar de te lage setup op Anne Veenstra (in het net), maar de service werd door Heyendaal in het net geslagen. Een gezamenlijk killblok van Stefanie Beekers en Hennie Visser haalde de set binnen.

In de 4e set was het Korinda Kant die met een ijzersterke service de stand op 1-5 bracht. De 4e set was volledig in handen van Trivos. Opvallend was wel dat tot 3 maal aan toe een miscommunicatie de bal zomaar op de grond liet vallen. Dat zijn zaken waar coach Groenen de komende week onder andere aandacht aan zal besteden. De 4e set was de set van Korinda Kant. Zij maakte de meeste punten. Anne Veenstra was goede tweede (heel mooi punt over het blok bij 13-19). Uiteindelijk was het Stefanie Beekers die het winnende punt binnen sloeg.

Door deze overwinning heeft Trivos zich vaster in de top van de 3e divisie gespeeld. Volgende week zaterdag mag het team even uitrusten, waarna op zaterdag 4 november thuis tegen de nummer laatst Alterno Dames 4, om 15:30 uur gespeeld zal worden. De entree in Sportcentrum Arcus is gratis.