Woezik zaterdag 1 verliest nipt van koploper Excelsior

Zaterdag stond voor de mannen van sc Woezik zaterdag 1 de wedstrijd tegen koploper Excelsior Zetten op het programma. Het werd een spannende wedstrijd waarbij de koploper aan het langste eind trok.

Het was vanaf de eerste minuut duidelijk dat beide ploegen voor de 3 punten speelden. Aanvallend waar het kon maar het was vooral Excelsior Zetten dat met lange ballen de ruimte zocht. In het begin tijdens een scrimmage tussen een speler van Excelsior en Boy Theunissen dacht Excelsior op voorsprong te komen alleen floot de scheidsrechter in het voordeel van Woezik voor een overtreding. Woezik kwam beter in de wedstrijd en een vrije trap van de teruggekeerde Daymen Schippers gaf Bryan Schippers een goede kans. Nog geen goal. In de 20e minuut gaf Daan van Schijndel echter een geweldige bal op Wessel Verkooijen die beheerst de bal binnen schoot, 0-1. Lang kon Woezik niet genieten van de voorsprong want uit een vrije trap kreeg Woezik de bal niet onder controle en kon Excelsior simpel de bal intikken, 1-1. Freek van Dreumel verliet kort hierna het veld voor Sam Rossen en Excelsior bleef drukken alleen deed men er te weinig mee. Daymen Schippers namens Woezik testte nog een keer de keeper met een strak schot en keeper Remco van Burk redde goed op een inzet van Excelsior. De ruststand bleef 1-1.

In de 2e helft moest aanvoerder Boy Theunissen met een knieblessure het veld verlaten en Melvin Fleuren verving hem als linksachter. Beide ploegen probeerden het wel maar alle inzet ten goede, het spel werd niet beter. Sander van Doornik kreeg nog de beste kans maar zijn inzet word gestopt door de keeper van Excelsior. Het was Excelsior dat in de 25e minuut op voorsprong kwam toen Remco van Burk een schot stopte maar niet onder controle kreeg en een speler van Excelsior wederom simpel in kon tikken 2-1. Trainer Sjaak Hendriks gebruikt zijn laatste wissel Thijmen Renkens die Tom van Perlo verving. De stand bleef echter 2-1 in het voordeel van Excelsior.