Jonge Wijchense hockeydames winnen van Oosterbeek

Het jeugdige damesteam van MHC Wijchen moest zondag thuis aantreden tegen Oosterbeek. Bij winst zouden ze mee blijven doen om de koppositie. En dat lukte.

De Wijchense hockeydames begonnen sterk aan de wedstrijd en speelden met overtuiging. Het enige dat lang ontbrak was een doelpunt. In de laatste minuut van de eerste helft was het Marloes Smarius die het toch voor elkaar kreeg de keepster van Oosterbeek te verslaan, 1-0. Een volkomen verdiende voorsprong om de rust mee in te gaan.

Direct na het eerste fluitsignaal voor de start van de tweede helft voerde de ploeg van coach Meta Bouwmans de druk op de verdediging van Oosterbeek op. In de derde minuut onderschepte Elle de Korte de bal halverwege de helft van Oosterbeek en zette een soloactie in. Aangekomen in de cirkel wist ze de bal fraai in het doel te werken en zette daarmee de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. In de 13e minuut werd Caroline Bloemendaal mooi in stelling gebracht, alleen voor de keepster maakte ze overtuigend af: 3-0. Oosterbeek probeerde wel wat maar kon weinig inbrengen tegen de sterk spelende defensie van de thuisploeg. In het resterende deel van de wedstrijd kreeg Wijchen nog wel wat kansen maar tot scoren wist het niet meer te komen. Met nog drie wedstrijden te spelen in de eerste competitieronde begint de ranglijst zich te vormen. De jonge ploeg van MHC Wijchen staat hier op een mooie tweede plaats.