Overtuigende 4-0 zege volleybaldames Trivos

De dames van Trivos moesten na een week rust aantreden tegen de nummer voorlaatst Alterno uit Apeldoorn. Om de achterstand  op de nummer 1 in de competitie Dynamo niet groter te laten worden had coach Peter Groenen opdracht gegeven om de volle buit, 5 punten, binnen te halen. Daarnaast was het de bedoeling om met name de jonge speelsters zoveel mogelijk speeltijd te geven, en iedereen de kans te geven zich te bewijzen.

De eerste set tegen het jonge team van Alterno begon moeizaam. In de beginfase had men moeite om de juiste oplossingen te vinden. De stand was echter wel  continu in het voordeel van Trivos. Door met name een goede service druk van Lieke Wouters liep Trivos uit naar een voorsprong van 16-11. Door een aantal onnodige fouten kwam Alterno weer terug tot 16-16. Dit was het sein voor de dames om een extra tandje bij te zetten. Hennie kwam de gestarte spelverdeelster Vera vervangen en dit gaf een frisse impuls aan het team. Via een goede servicebeurt van Stefanie werd de set toch nog met een ruime voorsprong beëindigd, 25-17.

De tweede set liet een zelfde beeld zien. Trivos sprokkelde de puntjes bij elkaar. Maar men had toch  moeite de concentratie te bewaren hetgeen resulteerde in slordige passes en aanvallen. De in het begin opgebouwde voorsprong werd weggeven toen Alterno gelijk maakte en op 12-12 kwam. Terecht werd er op die stand een time out aangevraagd en probeerde coach Peter Groenen de dames weer bij de les te krijgen. Door te wisselen werd geprobeerd een positieve verandering te krijgen. Dit lukte net als in de eerste set weer; Trivos liet zien veel meer ervaring te hebben waar Alterno maar heel weinig tegen in te brengen had. Anne Veenstra liet haar teamgenoten een aantal keren zien hoe je ook met slim spel punten kunt scoren. Ook de tweede set werd gewonnen.

In de derde set bereikte Trivos al snel een voorsprong van 14-3. Korinda en Nienke konden een aantal keren mooi scoren. Er werden een aantal leuke ralley,s gespeeld die vervolgens in het voordeel van Trivos werden afgesloten. Ook nu was de tegenstand van Alterno niet al te groot en dat gaf toch weer in wat concentratie probleempjes bij Trivos. Alterno, vurig opgezweept door hun coach, had echter weinig in te brengen. Trivos coach Peter Groenen kon dan ook bij een ruime voorsprong  beginnen met het inbrengen van de jonge speelsters. Sophie Postumus nam haar kans en scoorde de laatste punt van deze set:  25-15.

De vierde set moest dus de extra bonuspunt opleveren. En dat zou dus extra motivatie moeten zijn en er weer vol tegen aan gaan. Toch liep Alterno geleidelijk aan uit naar een 16-12 voorsprong. Dat was het moment weer om met wat wissels verandering in deze stand te brengen. Al snel werd er gelijk gemaakt 16-16 en ging men, opgezweept door het wederom in groten getale opgekomen publiek, door met scoren. In deze fase van de wedstrijd stonden er weer jonkies in het veld die het prima deden en lieten veerkracht zien. Lieke Wouters beloonde zichzelf en het team met een fraaie klap in het midden bij de stand 24-18. Esmee beeindigde met haar bal de wedstrijd: 25-18.
Doordat ook Dynamo met 4-0 wist te winnen blijft de achterstand op de nummer 1 dus 3 punten.

Volgende week spelen de dames in Nijmegen tegen Vocasa Dames 3. Ongetwijfeld zal de sporthal weer goed gevuld zijn met de Trivos aanhang!