Wijchense badmintonners Smashing verliezen kansloos en missen nipt de kampioenspoule

Zaterdag 4 november was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Het was voor het team van Smashing nog spannend, aangezien er nog steeds een kansje was om de kampioenspoule te halen. Het team mocht dit keer afreizen naar Wateringen om het op te nemen tegen landskampioen Velo.

Het Smashingteam bestaat uit Milou Lugters (17 jaar), Maureen Zewald (17 jaar), Denise Hall (22 jaar), Ella Peters (18 jaar), Roy Reijbroek (21 jaar), Brandon Bessem (22 jaar) en Yannic Smeets (25 jaar).

De mannen Roy en Yannic speelden tegen Jim Middelburg en Alex Vlaar. De dames Ella en Maureen namen het op de baan ernaast op tegen Myke Halkema en Dorien Lups. Dit waren niet de wedstrijden waren waarin een puntje gepakt kon worden en dat gebeurde ook niet. Smashing keek al vrij snel tegen een 2-0 achterstand aan.

Aan de singles om daar verandering in te brengen. Denise nam het als eerste op tegen Marleen Kuipers, maar ook in deze wedstrijd had Smashing niks in te brengen. Er was een kleine kans op een derde set, maar die werd niet gegrepen. Brandon had het moeilijk met Alex, die in twee sets over hem heen walste. “Ach, heb wel lekker gespeeld ook al zie je het niet aan de stand,” was wat Brandon hier zelf over te zeggen had. Dat is natuurlijk ook wat waard.

Maureen vocht zich na een moeilijke eerste set terug in de wedstrijd door de tweede set van Dorien wel te winnen. Helaas kon zij haar goede spel in de derde set niet meer doordrukken, waardoor ook deze wedstrijd een prooi voor Velo was. Yannic was deze dag niet oppermachtig zoals hij afgelopen weken een aantal keer heeft laten zien. Hij moest in twee sets het onderspit delven tegen Rowan Scheurkogel. Daardoor moest Smashing tegen een 6-0 achterstand aan kijken.

In de mixen werd er nog gestreden voor een punt. Roy en Denise konden het in hun Eredivisie mix debuutwedstrijd nét niet winnen van Myke en Ewout Beukers. Brandon en Ella hadden moeite om het magische spel van Jim en Wendy Slaats onder controle te krijgen en dus kon er ook hier geen punt gepakt worden.

Door de 8-0 nederlaag loopt Smashing de kampioenspoule op drie (!) punten mis, wat natuurlijk heel jammer is, maar ze komen daarnaast ook op een zevende plek terecht: net onder Roosterse BC. Helaas (nog) niet de beste van de rest, maar ze hebben de eerste helft de huid duur verkocht en ze zullen zich de komende weken gaan opladen om de tweede helft ook goed af te sluiten.