AWC, Alverna en sc Woezik bekeren verder

Afgelopen week/weekend was de tweede ronde van de districtsbeker. Alverna, AWC en Woezik gaan allemaal door naar de derde ronde.

Alverna-Union 0-0 (Alverna wint na strafschoppen)
Alverna heeft afgelopen vrijdag de vooruit gespeelde bekerwedstrijd tegen 2e klasser Union na strafschoppen gewonnen. Alverna moest beginnen zonder de geschorste Mels Lantang en Derek de Bruijn die geblesseerd was. Ook Ruben Rip was op het laatste moment niet fit genoeg. Het zag er in de eerste helft niet naar uit dat er strafschoppen nodig zouden zijn om deze wedstrijd te beslissen. Want in die eerste helft was Alverna de betere ploeg en moest Union alle zeilen bijzetten om de nul te houden. In de tweede helft waren de ploegen meer in evenwicht. Maar ook hierin werd niet gescoord, zodat na 90 minuten de 0-0 nog steeds op het scorebord stond en strafschoppen de beslissing moesten brengen. Alverna won de pingelreeks met 4-2 en plaatst zich daarmee voor de volgende bekerronde.

AWC-Arnhemse Boys
AWC had het wel erg makkelijk. Tegenstander Arnhemse Boys kwam niet opdagen omdat men niet genoeg spelers op de been kon brengen. AWC Dus reglementair naar de derde ronde en de Boy een boete van de KNVB.

Dieren-sc Woezik 2-3
SC Woezik moest afgelopen donderdag op bezoek bij Dieren. Dieren was dichtbij een sensatie, maar Woezik wist in de slotseconden toch de winnende treffer te scoren. Woezik kwam in Dieren zelfs met 1-0 achter. Jos Peltzer wist in de eerste helft de gelijkmaker te scoren. Na rust kwam Woezik al snel op voorsprong door een goal van Fred Santos. Het liet hierna wat kansen liggen en wanneer je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. In de 85e minuut kwam Dieren op 2-2. Gijs Diebels scoorde in blessuretijd de winnende treffer.