Hockeyheren MHC Wijchen halen punt tegen koploper Civicum

Na het ongelukkige verlies één week eerder stond afgelopen zondag Civicum voor het eerst dit seizoen als tegenstander op het programma. De ploeg uit Cuijk doet het goed en staat op een eerste plaats in het klassement. Een ingecalculeerde verliespartij zou daarom misschien niet onterecht zijn voor de Wijchense heren, die flink wat lager staan in de ranglijst. Ieder jaar betekent de wedstrijd Wijchen – Civicum een groot spektakel. Ook deze keer werd een hoog niveau gehaald in de wedstrijd. Het zou tot de laatste minuut erg spannend blijven.

Ook het publiek uit Cuijk was in grote getalen op komen dagen. Samen met de Wijchense supporters stond de hele zijlijn vol met fans. De sfeer zat er dan ook goed in tijdens de wedstrijd. Met de zon in de ogen werd de bal door Wijchen uitgenomen. Al snel zaten zij ook lekker in de wedstrijd. Een grote kans werd niet veel later gecreëerd, maar Rein van Verschuer kreeg het niet voor elkaar de 1-0 te maken. Een periode met weinig kansen voor beide ploegen volgde. Ondanks dat was het niveau zeer hoog, beide ploegen voorkwamen namelijk kundig dat hun tegenstander echt gevaarlijk werd. Uiteindelijk viel de 1-0 toch in de 19e minuut. Een backhand van Hugo Fraij, geschoten van buiten de cirkel, werd door Sjors Reith met een boogje in het net getipt. Een verdiende voorsprong voor de hardwerkende mannen van Wijchen.

Ook in het begin van de tweede helft bleef Wijchen de focus houden, iets wat in eerdere wedstrijden soms niet lukte. Met een 1-0 voorsprong was de wedstrijd echter verre van gespeeld. De mannen uit Wijchen Heren 1, versterkt met twee spelers uit de JA1, verdedigden met man en macht hun doel. Hun aanvallers konden er een aantal keer gevaarlijk uitkomen en versierden eenmaal een strafcorner. De sleeppush uit deze strafcorner werd vlak langs de rechter paal gepusht, helaas aan de verkeerde kant voor de Wijchenaren. Het niveau van de Civicummers leek hoger te worden. Een lange tijd konden zij niet tot doelpogingen komen door inzet van Gijs Castelijns, keeper van Wijchen, ondersteund door zijn verdediging. De Cuijkse heren konden daarna echter wel doordrukken. In zo’n 5 minuten behaalden zij 4 strafcorners. 3 van deze werden er uitgelopen door de thuisploeg. De doelpoging, volgend uit de vierde strafcorner, had de keeper al gepasseerd, maar daar was Lars Wortelboer. Na wekenlang blessureleed voorkwam hij de gelijkmaker op de doellijn. Nu Wijchen deze fase met vele tegenstrafcorners had doorstaan, leek het een kwestie van uitspelen met nog zo’n 10 minuten op de klok. Het spel van de thuisspelers werd wat minder georganiseerd, maar de hoge ballen zorgden voor lucht en ook soms kansen. Het leek tot aan de laatste minuten een overwinning te worden voor het thuisteam. Maar zoals wel vaker dit seizoen werd in de laatste seconden nog gescoord door hun tegenstander. Met een tip-in door een speler van Civicum werd de gelijkmaker toch gescoord. Waar een eerdere goal van de Cuijkenaren terecht werd afgekeurd, keurden de scheidsrechters deze late goal wel goed. De eindstand was dus bepaald op een 1-1 gelijkspel.

Ondanks de late tegentreffer, die leidde tot een gelijkspel, mogen de spelers van Wijchen niet ontevreden zijn over hun spel en prestatie. Zij dwongen een punt af van de huidige nummer 1 in het klassement, iets wat niet alle ploegen bewezen hebben te kunnen doen binnen de competitie. Civicum speelde, naar eigen zeggen, verre van slecht. Dat mag door de Wijchenaren als een compliment worden opgevat na het behalen van één punt. Volgende week spelen de heren uit Wijchen tegen het laag geklasseerde Culemborg. Het gelijkspel van zondag bewijst echter dat een bepaalde plek in het klassement niet veel zegt over de uitslag van een wedstrijd tegen de Wijchenaren.