Ruime overwinning voor Wijchense badmintonners Smashing

Foto: BC Smashing

Na de ruime zege van vorige week tegen BC Victoria, stond het eerste team van Smashing tegenover BV van Zijderveld uit Amstelveen. In het eerste deel van de competitie eindigde deze confrontatie in 5-3 voor Smashing, en het doel was uiteraard om deze uitslag te verbeteren. En dat lukte!!!

Het Smashingteam bestaat uit Milou Lugters (17 jaar), Maureen Zewald (17 jaar), Denise Hall (22 jaar), Ella Peters (18 jaar), Roy Reijbroek (21 jaar), Brandon Bessem (22 jaar) en Yannic Smeets (25 jaar).

Vol goede moed en met gezonde spanning begonnen de dubbels. Yannic en Roy waren in de eerste set duidelijk de baas over de tegenstanders Maikel Spruyt en Leon Ham. Een dip in de tweede set zorgde voor wat onrust en frustraties, maar deze werd al snel de kop ingedrukt en men wist de derde set met felheid en agressie te winnen. Hierdoor kon het eerste punt voor Smashing worden binnen gehaald. Op de andere baan ging het nog voorspoediger en zetten Ella en Milou hun tegenstanders Ieva Pope en Sabrina Angehrn met duidelijke cijfers aan de kant. 2-0 na de dubbels, kortom een goed begin.

Yannic en Denise mochten hierna aantreden tegen Elwin Wu en Linda Chen. Twee singles die beiden gelijk op liepen. Yannic had twee close sets nodig voor de overwinning. Het publiek mocht genieten van drie zwaar bevochten sets waarin Denise het laatste woord had. 4-0!

De laatste twee singles werden gespeeld door Maureen en Brandon. Maureen had de zware taak gekregen om het international Ieva zo moeilijk mogelijk te maken. Zeker in de eerste set lukte dat aardig. Echter kon Ieva met gecontroleerd spel Maureen de baas blijven. Brandon stond op de andere baan oog in oog tegenover Leon. Veel rallies leken dominant door Brandon gewonnen te worden, maar met hard werken wist Leon verrassend veel shuttles terug te spelen. Echter, met aanvallend en geconcentreerd spel wist Brandon toch de overwinning binnen te halen.

Nog twee partijen te gaan en al 5 punten in de pocket. Een evenaring van de vorige uitslag was binnen, maar er werd gevochten om meer! De mixen lopen dit seizoen erg goed, en ook nu gingen ze er vol tegenaan. Roy en Milou mochten het opnemen tegen Elwin en Sabrina. Met veel druk en harde smashes (zelfs van Milou) werd de eerste set eenvoudig binnengehaald. In de tweede set kwamen Elwin en Sabrina in de tegenaanval en trokken die naar zich toe. Roy en Milou moesten alle zeilen bij zetten, wat resulteerde in een overwinning. Brandon en Ella mochten voor het laatste punt het opnemen tegen Maikel en Linda. Met slim positioneel spel en harde smashes wist het duo van Van Zijderveld het Smashing erg lastig te maken. Slordige fouten en goede rallies wisselde elkaar af, en ook hier wist Smashing aan het langste eind te trekken.

Na een avond hard werken wist Smashing er met een ruime zege van 7-1 vandoor te gaan. We willen alle mensen die ons hebben geholpen met de op/afbouw, muziek, kantine, en lijnrechten bedanken!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen