Slecht weekend voor badmintonners Smashing

Een dubbelweekend stond op de planning voor de spelers van Smashing 1. Twee uitwedstrijden tegen de concurrenten. Met, van tevoren al bekend, een flink gehavend team met wat zieken en achteraf helaas wat ook geblesseerden stonden ze voor een flinke opgave dit weekend. Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Barendrecht op de planning en zondag de uitwedstrijd tegen Roosterse.

TFS Barendrecht 1 – Smashing 1
Zaterdag de uitwedstrijd tegen Barendrecht. De heren dubbels hebben een zwaar bevochten wedstrijd uiteindelijk om weten te zetten in winst. De eerste set ging met 21-10 naar de tegenstanders toe. Set twee en drie gingen met goed spel en wat aanpassingen in de tactiek verdienstelijk naar de heren van Smashing.

De dames wonnen de eerste set vrij gemakkelijk. Helaas konden de dames deze lijn niet doorzetten in set twee en drie en verloren helaas deze partij. De punten van de dubbels waren gedeeld en het stond 1-1.

De enkels gingen nu de baan op. De enkels van Yannic en Brandon werden helaas in niet al te goed spel door beiden in twee sets verloren. Maureen wist er nog een driesetter uit te slepen, maar dit mocht helaas ook niet baten.

Omdat Denise ziek thuis lag kwam onze Eveline uit team twee mee afgereisd naar Barendrecht om daar haar beste beentje voor te zetten en te knokken voor een puntje. Dat laatste is helaas niet gelukt, maar ze heeft laten zien dat ze wel degelijk goed kan badmintonnen en heeft haar beste beentje voor gezet. Tussenstand was nu helaas wel 5-1 in het voordeel van Barendrecht.

De laatste twee partijen gingen de baan op. De mixen. Roy en Milou hebben deze wedstrijd zonder al te veel in gevaar gekomen te zijn met winst naar zich toe weten te trekken. De andere mix van Brandon en Ella was een iets zwaardere taak, maar ook deze is na drie sets met winst naar Smashing gegaan.
Eindstand is helaas blijven steken op een 3-5 nederlaag.

Roosterse 1 – Smashing 1
Een nieuwe dag met nieuwe kansen! Afreizende naar Limburg voor de wedstrijd tegen Roosterse 1. Opnieuw een zware opgave voor de boeg, maar zoals gewoonlijk was men met vechtlust en een positieve mentaliteit naar deze wedstrijd gekomen om zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen.

Het damesdubbel, met af en toe goed spel, maar helaas toch net aan het kortste eind trekkende werd deze met de standen 18-21 en 17-21 nipt verloren. De heren daarentegen zaten goed in het spel en hebben een zeer vermakelijke dubbel neergezet voor het publiek dat in de Albertzaal aanwezig was. Deze werd in 3 sets gewonnen met 21-19, 18-21 en 21-19. Beide dubbels waren ook nu weer gedeeld en het stond dus 1-1.

De enkels gingen nu de baan op Brandon en Yannic verloren beiden de enkelspelen. De damesenkel van Maureen werd gewonnen. De eerste set zat ze nog niet in haar spel en werd nipt met 22-24 verloren. Set twee en drie zat ze volledig in haar spel en is geen één moment in gevaar gekomen. Deze sets werden beiden met 21-13 gewonnen.

De andere damesenkel werd door invalster Kim Fleuren gespeeld. Haar debuut in de eredivisie. Helaas werd deze wedstrijd met een vervelende wending verloren. Kim heeft deze wedstrijd helaas vanwege een blessure op moeten geven, maar op het spel dat ze heeft laten zien, mag ze zeer trots zijn.

Tussenstand was op dit moment 2-4 met nog beide mixen te gaan. De mix van Brandon en Ella werd deze keer helaas net verloren. Roy en Milou hebben de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken onder echt in gevaar te komen. Met de standen 21-12 en 21-18 ging de winst dus naar Smashing toe.
Eindstand: 3-5 nederlaag.

“We kijken met gemengde gevoelens terug naar dit weekend. Nu is het zaak om allemaal goed te herstellen en ons beste beentje voor te zetten de aankomende weken,” aldus verslaggeefster Jacky Reijbroek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen