Tai Chi Chuan Wijchen krijgt wereldkampioen Hans Lauxen op bezoek

Foto: Tai Chi Chuan Wijchen

Olympisch topcoach, oud wereld- en Europees kampioen en meester Tai Chi Chuan meester 7de graad, Hans Lauxen, komt zaterdag 20 januari naar Wijchen om de samenwerking aan te gaan met Tai Chi Chuan Wijchen. Er wordt gestart met een workshop (voor iedereen open) ‘Terug naar de Bron’, waarvan de eerste introductie afgelopen november is geweest tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Tai Chi Chuan.

In deze workshop leert men wat het hanteren van verschillende wapens doet met je lichaam en hoe je zelf hier op reageert als je ermee beweegt. Voor de workshop zullen meerdere traditionele en authentieke wapens aanwezig zijn die worden gebruikt binnen Tai Chi, zoals zwaard, sabel, speer en stok. De workshop is op zaterdag 20 januari van 10.00-16.00 uur en wordt gegeven in de Broedplaats, Kraaijenberg 8020 te Wijchen (in een vleugel van basisschool de Speelhoeve).
Lees HIER meer over de workshop.

Wie is Sifu Hans Lauxen
Oud Wereld- en Europees kampioen Tai Chi Chuan, Tai Chi Chuan meester 7e graad, Sifu Tai Chi Nederland (workshops), Tai Chi Winschoten en Tai Chi Ter Apel, Eco-Coach, cursusleider Master Class Eco-Coach CIOS Heerenveen, Consultant.
Sinds 1970 is oud Wereld- en Europees kampioen Tai Chi Chuan en meester in 7e graad, Hans Lauxen, actief bezig met vechtsport. In 2001 maakte hij een studiereis naar China. Hij volgde daarbij trainingen van Grootmeester Jiang Nan in Xuchang, ging op audiëntie bij Xu Si, abt van een van de Shaolin kloosters en volgde en gaf een masterclass op de Kung Fu Universiteit Shaolin. Tijdens deze reis gaf Hans masterclasses bij en met verschillende andere Grootmeesters, onder andere in Xushou. Hans Lauxen trainde en studeerde met Grootmeester You Xande, Wudang Tai Chi, en volgde speciale trainingen met Grootmeester Prof. Z.G. Qiu, welke in 1992 werd verkozen tot beste leraar van Yangzhou. Verder trainde Hans in Nederland vele jaren met grootmeester Wang Yan.
Sifu Hans Lauxen brengt zijn kennis over op zijn Tai Chi leerlingen en leert hen het beoefenen van Martial Arts Tai Chi, Push Hands en Qi Gong. Als ECO-Coach en cursusleider aan het CIOS Heerenveen, coacht en traint Hans in de Epke Zonderland Topturnhal verschillende Olympische sporters, waaronder Adelinde Cornelissen en de Jong Oranje shorttrack ploeg. Daarnaast is hij werkzaam als consultant. Door zijn kijk op zaken en daar verder te gaan waar anderen stoppen, ontstaan er nieuwe inzichten en antwoorden op vraagstukken en zullen zich nieuwe wegen openen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen