Woezik start 2018 met belangrijke overwinning tegen Gemert

SC Woezik startte de competitie in 2018 tegen, het op de tweede plaats staande, vv Gemert. Meteen een pittige klus dus. Het werd echter een prima 2-0 overwinning die vertrouwen geeft voor de toekomst.

De wedstrijd werd gestart met een minuut stilte voor de onlangs, op veel te jonge leeftijd, overleden Lammy Reintjens. Dat leek Woezik wel extra energie te geven want men begon sterk aan de wedstrijd. Het kreeg de eerste kans via Jos Peltzer, maar zijn schot ging net voorlangs. Ook Jesper Rikken kreeg een kans, maar ook zijn schot ging net voorlangs.
Gemert kwam hierna beter in de wedstrijd en kreeg ook een goede kans, maar gelukkig kon de verdediging van sc Woezik vakkundig opruimen. Hierna ging de wedstrijd op en neer en kregen beide ploegen kansen. De keeper van Gemert plukte een bal uit de kruising en Woezik had geluk dat een bal van Gemert op de paal eindigde. Gemert werd wel sterker en Woezik wist met veel kunst- en vliegwerk het doel schoon te houden.

In de tweede helft begon Woezik weer sterk. Jos Peltzer kreeg weer een kans, maar ook deze keer wist hij het net niet te vinden. Na een kwartier in de tweede helft kreeg Peltzer de bal, na een mooie aanval, van Gijs Diebels en wist hij de bevrijdende 1-0 te scoren. Hierna had Gijs Diebels de kans de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar hij faalde helaas. Gemert was niet in staat om iets terug te doen. maar helaas vergat Woezik om de wedstrijd voortijdig te beslissen waardoor het spannend bleef.
Gemert kreeg nog een vrije trap op de rand van de zestien. Deze werd goed genomen, maar gelukkig stond Nicholas Skverer zijn mannetje en hij tikte de bal over. Jos Peltzer wist de wedstrijd toch te beslissen. Hij schoot de bal onhoudbaar in de kruising. De eerste overwinning in 2018 was een feit.

“Vandaag weer het Woezik van vorig seizoen gezien, op naar meer moois,” twitterde een fan.

“Zwartwitten laten dure punten liggen bij hekkensluiter. Maar zege thuisploeg is verdiend. Heel matige beurt @vvgemert,” aldus een tweet van vv Gemert.

Door de overwinning van Juliana blijft Woezik, met 11 punten, op de laatste plaats staan. Volgende week de uitwedstrijd tegen Baronie. Zij hebben 13 punten. Dus……