Badmintonners Smashing spelen zich veilig in laatste uitwedstrijd

Foto: BC Smashing

Zaterdag 20 januari stond voor Smashing alweer de laatste uitwedstrijd op het programma. Het team mocht naar Amstelveen om het nog één keer op te nemen tegen Van Zijderveld. De vorige twee ontmoetingen werden door de Wijchense ploeg gewonnen, maar ze hadden nu de taak om vijf punten te halen zodat ze zich zouden handhaven in de Eredivisie.

Het Smashingteam bestaat uit Milou Lugters (17 jaar), Maureen Zewald (17 jaar), Denise Hall (22 jaar), Ella Peters (18 jaar), Roy Reijbroek (21 jaar), Brandon Bessem (22 jaar) en Yannic Smeets (25 jaar).

Roy en Yannic hadden een zware pot tegen Elwin Wu en Leon Ham. Ze kwamen geen enkel moment lekker in de wedstrijd en de tegenstanders wisten daar goed gebruik van te maken. Ella en Milou begonnen daarentegen wel voortvarend in de eerste set tegen Nikkie Hosseinnia en Ieva Pope. Echter wisten de dames van Van Zijderveld in de tweede set wat slimmer te spelen, waardoor ze het Smashing nog lastig maakten. Milou en Ella hielden het hoofd koel en sleepten het eerste punt binnen.

De singles werden eerlijk verdeeld. Yannic speelde een solide wedstrijd tegen Thomas Sibbald en won in twee sets. Brandon had iets meer moeite met Leon, maar wist in drie sets langs hem te komen. Maureen speelde een goede wedstrijd tegen Ieva, verloor de eerste set, maar pakte brutaal de tweede. In de derde set kon ze de overwinning ruiken, maar kwam ze nét te kort om het punt te pakken. Denise nam het op tegen Linda Chen en kwam geen enkel moment aan haar spel toe. Ze verloor in twee sets.

Het stond inmiddels 3-3 en de hoop was gevestigd op de gemengd dubbels. Milou en Roy speelden een super wedstrijd tegen Elwin en Linda en kwamen geen moment in de problemen. Ze pakten het belangrijke vierde punt. Ella en Brandon hadden het dit keer iets lastiger tegen Thomas en Nikkie, maar ook zij wisten in twee sets de overwinning te pakken.

Een 3-5 overwinning! Dat betekent nog een jaar Eredivisie voor Smashing: helemaal top! Het doel voor dit jaar hebben ze met pieken en (soms ook) dalen bereikt, maar al met al een mooie teamprestatie. Volgende week spelen ze de laatste (thuis)wedstrijd tegen TFS Barendrecht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen