Woezik en Alverna verliezen en blijven in degradatiegevaar

Het is sc Woezik niet gelukt on de overwinning van vorige week vervolg te geven. In en tegen concurrent Baronie werd het een 3-2 nederlaag. Een zwak spelend Alverna moest zijn meerdere erkennen in sc ’t Zand.

De supporters van sc Woezik hadden gehoopt dat de overwinning van vorige week tegen Gemert een vervolg gegeven kon worden. Dat moest gebeuren in en tegen concurrent Baronie. Woezik begon goed en al in de eerste minuut wist Jos Peltzer op aangeven van Vincent Buijssen de 0-1 te scoren. Na slordig balverlies voorin maakte Baronie in de 18e minuut de 1-1 en binnen een minuut, na matig verdedigen, ook de 1-2.
Woezik had heel veel moeite met de snelle spelers van Baronie, maar wist wel op de been te blijven, mede door goed keeperswerk. Uit het niets maakte Gijs Diebels gelijk 2-2 en leek Woezik toch met een punt naar huis te gaan. Een kwartier voor tijd kwam Baronie toch weer op voorsprong, 3-2.
Woezik zette wel aan maar de keeper redde knap op een inzet van Luuk van Raaij en daarna ook nog een keer op een inzet van Michael Jansen.
De 3-2 nederlaag was een feit
Woezik staat met 11 punten op de laatste plaats. Drie punten achter BVC. Volgende week speelt Woezik thuis tegen Nuenen. Zij staan op de 12e plaats met 20 punten.

Alverna moest tegen ’t Zand in Tilburg. Alverna speelde zwak en ’t Zand kwam in de eerste helft verdiend op voorsprong. Het verzuimde de voorsprong verder uit te breiden en bleef Alverna in de wedstrijd. In de tweede helft probeerde Alverna het wel en het kreeg via Sven van Gelder ook nog een grote kans. Zijn kopbal miste echter het doel. Alverna moest zonder punten terug naar Wijchen.
Alverna staat op de voorlaatste plaats met 11 punten. Aanstaande zondag zijn ze vrij.