Trivosdames winnen in kraker van Alterno, een topprestatie!!

Foto: woutersforografie.com

Afgelopen vrijdag traden de Trivosdames aan tegen het 4e damesteam van Alterno. Het 4e team van Alterno staat op een troosteloze 1 na laatste plaats met 2 wedstrijden meer gespeeld dan de nummer laatst VVH. Het werd een kraker met een 2-3 overwinning voor de Trivosdames.

Het speciale verschijnsel deed zich voor dat het 4e Alterno damesteam op de vrijdagavond haar competitiewedstrijden mag spelen en dat het zich dan kan versterken met dames uit een hoger team. Dit was vrijdag tegen de Trivosdames ook het geval.
4 dames uit de 2e damesselectie van Alterno stonden in de basis van dit 4e Alternoteam, waardoor het niveau opeens een stuk hoger was dan het team dat normaliter speelt in de 3e divisie. Het 2e team van Alterno speelt Topdivisie.
Ook de cijfers spreken boekdelen. Nagenoeg alle uitwedstrijden zijn met 4-0 verloren, terwijl daarentegen alle thuiswedstrijden op de vrijdag bijna allemaal met 4-0 zijn gewonnen.

Trivos begon dus aan de zware klus. In de 1e set werd een snelle voorsprong verkregen van 1-4 door treffers van Manon Ottjes en Sara Zivic. De nog steeds met een rugblessure kampende Evi Bosmeier speelde een goede partij en met tal van goede reddingen, hield zij mede haar team in de race. Bij 10-14 begon Trivos te scoren door een paar killbloks van Lieke Wouters en Manon Ottjes en punten van Anne Veenstra en Sara Zivic. Bij 11-19 stokte de machine, waarna de nummer 7 van Alterno in stelling werd gebracht. Deze dame was voorheen de spelverdeelster en aanvoerster van het team, maar werd nu alleen ingebracht voor de services. Met haar services bracht zij de stand terug tot 17-19, waarna coach Peter Groenen zijn 2e timeout aanvroeg. 2 punten door Manon Ottjes werden gemaakt, waarna 3 punten op een rij werden gescoord door Alterno 20-21. De service ging in het net 20-22 en meteen hierna werd de timeout door Alterno aangevraagd. Alterna ging in de achtervolging en wist gelijk te komen en zelfs de set te winnen. De nummer 7 van Alterno sloeg een ace en tot overmaat van ramp was een misverstand in de Trivos defensie de oorzaak van het laatste punt voor Alterno 26-24. 

In de 2e set startte Vera de Weerdt als spelverdeelster. In deze 2e set ontpopte Lieke Wouters zich tot zeer waardevol. De nog steeds met griepklachten kampende middenaanvalster, haalde de punten binnen met mooie killbloks en harde aanvallen.
Bij 11-11 was het toch weer Alterno dat op voorsprong kwam, mede door weer de servicereeksen van de nummer 7, tot 14-11. Lieke Wouters kreeg het even weer op haar heupen en maakte een aantal mooie aanvallen keihard af 14-14. Bij 15-15 maakte Manon Ottjes met haar service 3 punten 15-18. Bij 16-18 toverde coach Peter Groenen een tactisch concept uit de toverhoed. Hij wisselde Manon Ottjes en Vera de Weerdt voor Esmee Driessen en Hennie Visser, waardoor hij 3 aanvalsters aan het net creëerde. Alterno sloeg de bal uit, maar maakte meteen daarna weer een punt 17-19. Sara Zivic had geen medelijden en sloeg de bal keihard dwars door het blok 17-20. Met een tegenaanval scoorde Alterno. Lieke Wouters maakte met een hele mooie prikbal het tegenpunt 18-21. De service van Vera de Weerdt ging rechtstreeks uit het veld en de 2 services van Alterno gingen via de Trivos verdediging uit het veld 21-21. Spanning ten top. Een klutsbal aan Alternokant haalde de service terug naar Trivos. Sara Zivic knalde er meteen maar een ace in, waarna een lichte paniek aan Alternozijde ontstond. Timeout. Meteen hierna was daar een gezamenlijk killblok van Lieke Wouters en Anne Veenstra 21-24. Helaas sloeg Sara Zivic de service uit 22-24. Weer werd de nummer 7 ingebracht voor de service. De aanval van Trivos werd uit geslagen, maar de service van Alterno ook 23-25. 

Stefanie Beekers werd ingebracht in de 3e set en ook maakte coach Peter Groenen weer gebruik van zijn tactische dubbele wissel. Bij Alterno mocht de nummer 7 eventjes niet de services doen (deze werden nu gedaan door de nummer 3). Tot 21-21 ging het om en om gelijk op. Trivos raakte het net en plafond en de Alterno service viel via het net op de grond bij Trivos. De laatste Alterno service werd door de scheidsrechter als in beoordeeld 25-21.

Trivos begon de 4e set uitstekend met een serviceserie van Sara Zivic 0-4. Lieke Wouters kreeg een mooie setup van Karin Tromp en ramde deze dwars door het Alternoblok. Helaas sloeg zij zelf de service uit het veld 2-5. Nienke Visser plaatste een mooie prikbal in de ruimte 2-6. Na de 3-8 voorsprong, begon Alterno weer wat in te lopen. Nienke Visser maakte een killblok 6-9. Korinda Kant werd ingebracht voor de moegestreden Sara Zivic. Helaas sloeg Nienke Visser de service uit 7-9. Na een lange rally maakte Korinda Kant haar punt 7-10. Met een soort van boksbal scoorde Hennie Visser 8-12. Bij 9-13 begon Alterno te scoren tot 14-14. Hierna ging het weer lange tijd gelijk op met vooral lange rally’s. Coach Peter Groenen vroeg zijn noodzakelijke timeout aan. Deze hielp. Lieke Wouters scoorde via het blok 20-20. Aan het eind van de set was er een prachtige tipbal van Nienke Visser dat Trivos een punt opleverde. Alterno was zeer onder de indruk en sloeg de laatste bal pardoes in het net 22-25. 

Een 5e set moest de winnaar aanwijzen. Alterno begon met de service in het net te slaan. Manon Ottjes raakte de bal 2x, maar Lieke Wouters haalde verwoestend uit. Hennie Visser raakte eveneens de bal 2x. De Alterno service ging via Karin Pronk uit het veld en de volgende aanval van Alterno werd heel bekeken in een kleine ruimte geplaatst bij Trivos 4-2.
Alterno sloeg de bal in het net en de service uit het veld 4-4. Anne Veenstra maakte gebruik van haar specialiteit, keihard langs de lijn binnen slaan 4-5. En daar was ook het ‘Vissertje’ van Hennie Visser 4-6. Een tegenaanval van Alterno 5-6 en vervolgens verdween de service in het net 5-7. De service van Anne Veenstra was vlijmscherp en schampte de Alterno verdediging 5-8. Wisseling van speelhelft. De Alterno aanval ging via het Trivos blok uit het veld en daar werd weer eens de nummer 7 ingebracht voor de service. Deze had in 2e instantie succes en ging via het blok uit 7-8. Korinda Kant knalde een bal dwars door het blok 7-9. Services gingen aan beide kanten uit en bij 8-11 vroeg de Alterno coach zijn timeout aan. Meteen na de thee haalde de nummer 17 hard uit met een prachtige aanval 9-11. Een goed voorbeeld doet goed volgen, dacht Lieke Wouters….baf 9-12. Anne Veenstra maakte met een touche aanval de 9-13. Timeout Alterno. Meteen na de timeout maakte Anne Veenstra, via een overduidelijke touchebal, een punt. Zelfs de 2e scheidsrechter gaf dit aan en ook het publiek was hiervan overtuigd. 1 man in de zaal echter niet en dat was de scheidsrechter   10-13. Voor de laatste keer werd de nummer 7 van Alterno opgetrommeld en dat deed zij heel verdienstelijk. Haar service verdween via de netrand zo op de grond van Trivos 11-13.
De volgende service werd door de Trivos verdediging goed verwerkt en een mooie setup van Hennie Visser op Lieke Wouters maakte het prachtig af 11-14. De laatste bal was de uitsmijter van de avond en betrof een regelrechte ace van Lieke Wouters met de service 11-15. 

Na afloop waren de Trivosdames en coach trots. Van een team winnen met zulke versterkingen is een ongelofelijke prestatie en laat zien dat de Trivosdames op de goede weg zijn.

De komende dagen hebben de dames even rust, waarna eerst op donderdag 22 februari om 20:00 uur voor de beker, tegen Halley Dames 1 in Wehl gespeeld zal worden (1/8 finale).

Op zaterdag 10 maart volgt de competitiewedstrijd tegen het 3e team van VoCASA. Deze wedstrijd beging om 15:30 uur in Sportcentrum Arcus en vooral veel publiek is gewenst.
VoCASA zal naar verwachting met 2 bussen vol speelsters richting Wijchen komen, dus enig tegengeluid zal erg mooi zijn. Gezelligheid troef en de DJ is eveneens van de partij.

Foto’s door Erik Wouters, woutersfotografie.com

Reacties

article
76423
Afgelopen vrijdag traden de Trivosdames aan tegen het 4e damesteam van Alterno. Het 4e team
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20180210/trivosdames-winnen-kraker-alterno-topprestatie/
2018-02-10T17:06:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/02/10170247/Trivosdames-090218-00.jpg
Trivos Wijchen, Trivosdames, Volleybal Wijchen
Sport