Alverna en Best Vooruit houden elkaar in evenwicht

Alverna blijft ook na de puntendeling tegen Best Vooruit in de hoek waar de klappen vallen. Het zal alle zeilen  moeten bijzetten om in de eerste klasse te blijven.

Naast de bestaande blessures was er ook de enige veldspeler Tjalling Kamerman, net als doelman Robert Zaalman alle competitie minuten gespeeld, die afgelopen week door een strooiwagen van de weg werd gereden. Gevolg; een gebroken sleutelbeen, jukbeen en wat botjes in het gezicht. Desondanks begon Alverna sterk aan de wedstrijd en na enkele minuten leek Sven van Gelder de 1-0 te maken, maar hij werd afgefloten voor buitenspel.
In de 9e minuut was het dan toch 1-0 toen Kay Tassenaar een hoekschop van Sven van Gelder binnen kopte. De rest van de eerste helft hield Alverna de wedstrijd onder controle, waarbij zich voor beide doelen wat kansjes voor deden. Tegenvaller was ook de blessure van Dennis Arts die na 22 minuten vervangen moest worden door Martijn de Groot.

In de 2e helft kwam Best Vooruit wat beter in de wedstrijd. De uit buitenspel terugkomende Tim Fiolet gaf de voorzet waaruit Teun v Genugten in de 57e minuut de 1-1 scoorde. Alverna probeerde met Arnouts voor Broekman nog wat te forceren, maar buiten wat kansen over en weer werd er niet meer gescoord.

Alverna staat op de 12e plaats. Volgende week moet men op bezoek bij hekkensluiter Gestel. Een overwinning is dan noodzakelijk.

Opstelling: Robert Zaalman, Dennis Arts (‘22 Martijn de Groot), Kay Tassenaar, Jari v Ginkel, Derek de Bruijn(c), Sergio Vieira (‘78 Mels Lantang), Ruben Rip, Cas vd Wal, Mike Wouters, Bas Broekman (‘72 Jens Arnouts), Sven v Gelder.