Trivosdames verliezen van VVH

Zaterdag moesten de dames van Trivos op bezoek bij VVH in Harderwijk. Winst was in de strijd om de tweede plaats noodzakelijk. De teleurstelling na een 3-1 verlies was dan ook groot.

De eerste set ging tot 5-5 gelijk op. Daarna was het gedaan met de pret. Bij 20-11 probeerde coach Peter Groenen het nog even met een dubbele wissel: de grieperige Vera de Weerdt voor Hennie Visser en de 13-jarige Sophie Posthumus voor Manon Ottjes. Helaas bracht dit geen redding voor het zwalkende Trivosteam. Wel scoorde Sophie Posthumus bij 22-12 een hele mooie aanval 22-13. De service werd uit het veld geslagen, een VVH aanval raakte de vingertoppen van het Trivosblok en de laatste bal werd inspiratieloos uit het veld geslagen 25-13.

Trivos begon de tweede set goed. De netserve van VVH gaf Trivos hoop. Manon Ottjes sloeg een bal dwars door het VVH blok en Anne Veenstra maakte haar eerste killblok 0-3. Vervolgens volgden 4 services aan weerskanten die rechtstreeks uit het veld vlogen! Manon Ottjes sloeg haar service via de VVH verdediging wel raak 6-2. Twee mooie tussentijdse aanvallen van Anne Veenstra en Lieke Wouters en een zogenaamd ‘Vissertje’ van Vera de Weerdt brachten de stand op 5-8. VVH maakte een opstellingsfout 5-9. Evi Bosmeier maakte een prachtige redding op een VVH aanval, waarna Anne Veenstra kon scoren 9-16. VVH begon weer punten te scoren en bij 13-17 vroeg coach Groenen zijn timeout aan. Het bleef moeizaam gaan en toen Anne Veenstra bij 18-20 de bal uit het veld sloeg, zagen de aanwezige Trivos supporters een doemscenario opduiken. Gelukkig haalde Manon Ottjes de service terug. Stefanie Beekers sloeg haar service met een speciaal soort effect, wat de VVH verdediging volledig verraste 19-22. Haar volgende service vloog hard via de VVH verdediging uit het veld 19-23. Na de VVH timeout sloeg VVH de bal uit het veld 19-24. Toch nog een harde middenaanval ging via de Trivos verdediging uit het veld. De laatste bal werd door VVH in het net geslagen 20-25 en dsu setwinst voor Trivos.

De derde set begon met een uitservice van Vera de Weerdt. Meteen daarop werd de VVH service omgezet in een ace 2-0. Sara Zivic maakte een prachtige aanval af en VVH sloeg de bal in het net 2-2. Manon Ottjes scoorde uit een mooie setup van Vera de Weerdt 2-3. Stefanie Beekers en Lieke Wouters scoorden en bij 4-9 was de VVH timeout een feit. Trivos liep uit naar een 11-16 voorsprong.
Bij Trivos ontstonden persoonlijke fouten en misverstanden en bij 16-17 vroeg Peter Groenen een timeout aan. VVH liep daarna uit naar een 24-21 voorsprong. De laatste bal werd door Trivos in het net geslagen, setwinst voor VVH.

De vierde set moest uitwijzen of Trivos Harderwijk als winnaar kon verlaten. Sara Zivic scoorde het eerste punt en Stefanie Beekers deed de rest 2-5. Hennie Visser maakte een ‘Vissertje’ 2-6. VVH wist echter sterk terug te komen en nam door wederom persoonlijke fouten en misverstanden een 15-10 voorsprong. Trivos wist terug te komen tot 17-16 maar 2 middenaanvallen en een misverstand tussen Anne Veenstra en Manon Ottjes brachten de stand op 20-16. VVH tro, met 2 goede aanvallen, aan het eind van de vierde set  aan het langste eind 25-19. En dus een 3-1 nederlaag voor Trivos.

De VVH supporter en oud-speler van het VVH Heren 1 team zei het na afloop van de wedstrijd heel treffend: “Trivos heeft veel talent, dat zie je aan alles. Probleem is het ontbreken van het heilige vuur. In elk team heb je een soort van schoffie nodig die het vuurtje opstookt op de juiste momenten.”
Zeer opvallend aan Trivoskant waren het grote aantal gemiste services over 4 sets, die rechtstreeks of in het net – of uit het veld gingen (23x). Dit zijn dure punten die zomaar weg worden gegeven.
Feit is dat door dit verlies de achterstand op nummer 2 Ormi nu wel heel groot is geworden (11 punten) met nog 4 wedstrijden te gaan (plaats 2 geeft recht op P/D).

Aanstaande zaterdag moeten de dames van Trivos tegen haar naaste concurrent Ormi Dames 1. Het duel begint om 15:30 uur in Sportcentrum Arcus en alle steun is nodig.