Eerste kwartier nekt Alverna

Alverna moest in de thuiswedstrijd opnemen tegen HVCH uit Heesch. Alverna staat in de onderste regionen, Heesch doet nog mee om het kampioenschap. Dus een pittige klus voor Alverna, te pittig bleek achteraf.

Alverna kwam op deze koude zondagmiddag een slechte start niet meer te boven. Na 3 minuten was er nog een vrije trap voor Alverna op 18 meter die door Dennis Arts werd ingeschoten, maar in de rebound was de inzet van Sven Reijnen net te zwak. Hierna nam HVCH het initiatief geheel over en was op alle fronten de baas. Alverna kreeg geen grip op de tegenstander en na 7 minuten was het 0-1 toen Lars van Lee scoorde. Nauwelijks 5 minuten later was het al 0-2 door Mustafa Seddiqi. In het vervolg van de eerste helft wist Alverna met kunst en vliegwerk verdere tegendoelpunten te voorkomen. Het was duidelijk dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden.

Alverna begon feller en al in de 47e minuut was er een grote kans voor Sven Reijnen die een voorzet van Cas v.d. Wal goed inschoot, maar HVCH-keeper Brian Vialle reageerde met een katachtige reflex. In de 58e minuut was het dan toch Sven van Gelder die de 1-2 aantekende. Een doelpunt met een ‘luchtje’, want alles wat Heesch was ging uit z’n dak. Hierna werd duidelijk dat HVCH er niet gerust op was om deze uitslag over de streep te trekken. Alle trucs werden uit de kast gehaald om seconden te sparen. Alverna drong verder aan en na een uithaal van Mels Lantang op de lat bracht men Bas Broekman en Job Gielen in om er een slotoffensief uit te persen. Ook Kay Tassenaar werd er in de spits bijgezet, maar verder dan wat hoekschoppen en halve kansen kwam Alverna niet.

Opstelling: Robert Zaalman, Martijn de Groot (’75 Job Gielen), Kay Tassenaar, Sergio Vieira, Derek de Bruijn, Dennis Arts, Mels Lantang, Cas vd Wal, Sven Reijnen (’70 Bas Broekman), Jens Arnouts, Sven v Gelder.

Volgende week de uitwedstrijd tegen directe concurrent Oirschot Vooruit, waarvan in een knotsgekke thuiswedstrijd met 6-5 werd verloren. Alverna staat met 15 punten op de 12e plaats en Oirschot met 17 punten op de 11e. Winst is dus noodzakelijk.