Alverna naar halve finale districtsbeker

Alverna heeft woensdag 4 april historie geschreven door zich tegen WHC te plaatsen voor de halve finale van de districtsbeker (regio Oost). Dit heeft tot gevolg dat men volgend seizoen mee mag doen met de landelijke KNVB beker. De vele WHC supporters hadden een prachtige sfeeractie met vuurwerk en rookpotten.

De wedstrijd tegen de zaterdag 1e klas topper was nauwelijks 3 minuten oud, toen Lopes Macedo al liet merken dat men niet gekomen was voor een vriendschappelijk potje. Aan de zijlijn gaf hij Mels Lantang een ‘koekie’, waarmee hij met een vermaning goed weg kwam. Het eerste gedeelte was Alverna de iets betere ploeg, zonder dat dit overigens tot grote kansen leidde. Toch was het na 22 minuten Sven van Gelder, die als eerste bij een slecht verwerkt schot van Martijn de Groot was, om de 1-0 binnen te werken. De verdere tijd tot de rust was een boeiend voetbalgevecht op het scherpst van de snede, zonder dat het over de grens ging.

Ook na de thee bleef Alverna op zoek naar meer en kreeg kansen via Ruben Rip en Bas Broekman. Later in de tweede helft begon WHC wat meer druk te zetten met lange ballen, wat met tijden voor gevaar zorgde. Dit zorgde natuurlijk ook weer voor ruimte aan de andere kant, waardoor Alverna er een paar keer gevaarlijk uitkwam. De slotfase was een nagelbijter; met een vrije trap van WHC die erin ging maar wegens buitenspel werd afgekeurd. Vervolgens een rode kaart voor WHC-er Dragovic en daarna de bevrijdende 2-0 van de ingevallen Jens Arnouts en tot slot de ontlading na het laatste fluitsignaal.

De verworven deelname aan de eerste ronde van de landelijke beker is uiteraard al een prijs op zich, maar het bereiken van de halve finale van de districtsbeker is voor Alverna zeker een memorabel moment. Beide gebeurtenissen zullen uiteraard in de geschiedenisboeken worden bijgeschreven. En wie weet wat er nog meer in het vat zit in de komende weken?

De halve finale wordt eind april gespeeld, thuis tegen 3e kl. MASV uit Arnhem.

Opstelling: Robert Zaalman, Job Gielen, Kay Tassenaar, Jari van Ginkel, Derek de Bruijn(c), Mels Lantang, Sergio Vieira, Martijn de Groot (‘76 Mike Wouters), Sven van Gelder, Bas Broekman (‘88 Jens Arnouts), Ruben Rip (‘70 Sven Reijnen).

PR vv Alverna,  Henny Remmers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen