AWC blijft meedoen in titelrace.

Schitterend weer en veel toeschouwers zouden de ingrediƫnten moeten zijn voor een mooie voetbalmiddag. Het weer bleek echter mooier dan de wedstrijd. AWC won van Oirschot Vooruit en is nog steeds kampioenskandidaat.

Na de aftrap gingen beide teams goed en gedreven van start om de punten in de eigen respectievelijk eigen ploeg te houden. In de 10e minuut kende de goed leidende scheidsrechter Theelen een strafschop toe aan AWC die door Freek Thoone beheerst in de linkerhoek werd geschoten. Vervolgens golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams waarbij Oirschot soms het betere van het spel had, maar ongelukkig was in het afmaken. Mark ter Haar moest in de 24e minuut alles uit de kast halen om een gelijkmaker te voorkomen. Ook in de 42e minuut ging een vrije trap van Oirschot net naast.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft waarbij Oirschot een licht overwicht had, maar ook in die helft was het geluk niet aan hun zijde. Schoten over, naast of gered door de keeper. In de 59e minuut was het Freek Thoone die een schitterende voorzet gaf die net naast het doel van Menno Kuulkers ging. Jaap Jansen stuurde Safa Kizir weg in de 62e minuut waarbij Koen van Heerebeek alles uit de kast moest halen om een doelpunt te voorkomen. Kort voor tijd kreeg AWC toch loon naar werken. Freek Thoone werd op links weggestuurd en schoot hard in en met behulp van een voet van de tegenstander werd het 2-0 en was de wedstrijd beslist.

AWC blijft dus volop meedoen in de kampioensstrijd.

Opstelling AWC: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Jaap Jansen, Fren Stevens (Job van de Groes), Freek Thoone, Laurens Loenen, Dennis Straten, Jim Toonen, Youri Hubers (Safa Kizir).