AWC blijft na winst op FC Tilburg op titelkoers

AWC moest zondag op bezoek bij het laaggeklasseerde FC Tilburg. In een matige wedstrijd wist AWC pas na een rode kaart voor een verdediger van FC Tilburg het verschil te maken. Het werd een gelukkige 0-2 overwinning.

In de eerste helft kon AWC alleen het eerste kwartier laten zien met welke aspiraties zij naar Tilburg waren gekomen. Veel balverlies kenmerkte het vervolg en zo werd de rust met een 0-0 stand bereikt. Nog vermeldenswaard zijn de 2 gele kaarten, verdeeld over beide teams.

in de tweede helft werd het spelbeeld niet veel beter en tot de 60e minuut was er weinig tot niets te vermelden. Maar dan blesseerde de keeper van AWC Mark ter Haar zich en moest vervangen worden door reservekeeper Jarik Veltmaat. Om toch wat meer druk op de tegenstander te zetten, zette de trainer Camiel de Jager Joost Loeffen in voor Youri Hubers. Dat leidde, mede daardoor, tot een rode kaart voor de verdediger van FC Tilburg. Safa Kizir werd als doorgebroken speler de pas afgesneden. Na de wissel van Laurens Loenen voor Jaap Jansen wist Dennis Straten in de 84e minuut voor de 0-1 te zorgen. Als kers op de taart scoorde Safa Kizir de 0-2 en blijft AWC kansrijk voor een kampioenschap
Concurrent HVCH uit Heesch moet 2 weken toekijken hoe AWC de komende 2 (inhaal)wedstrijden gaat volbrengen.
Zondag 22 april speelt AWC uit tegen TOP.