Belangrijke overwinning van Alverna op sc ’t Zand

Alverna heeft een even nuttige als verdiende overwinning behaald op sc ‘t Zand. Door deze overwinning neemt het afstand van de laatste plaats en zijn er ook nog mogelijkheden om de nacompetitie te ontlopen.

Na een afwachtend begin van beide kanten, trok Alverna gaandeweg de eerste helft het initiatief naar zich toe. De eerste speldenprik was na 10 minuten een volley van Martijn de Groot, die door doelman Wouter Kogels werd gepareerd. Na 22 minuten werd Bas Broekman de diepte ingestuurd. De grensrechter vlagde voor buitenspel en Bas hield daarop in, maar de scheidsrechter liet doorspelen waardoor een goede kans verloren ging. Verder waren er nog verschillende kansen en kansjes voor Alverna. Met name Dennis Arts en Derek de Bruijn waren in die periode zeer actief. Vlak voor rust was het na een dubbele een-twee van Mels Lantang wederom Derek de Bruijn die een goede kans kreeg. Maar ook deze keer was het de uitstekend keepende Wouter Kogels die redding bracht. Het enige dat men de spelers van Alverna kon verwijten, was dat er voor rust niet gescoord werd.

Ook vlak na rust waren er mogelijkheden voor Alverna via Bas Broekman en Sven van Gelder. Maar na een minuut of 10 nam ‘t Zand het initiatief langzaam over. Het was Michel Boelen die binnen een paar minuten Robert Zaalman tot twee reddingen dwong. Ook spits Yannick Burleson dwong de Alverna-verdediging om alert te blijven. ‘t Zand bracht zichzelf in een lastig parket toen verdediger Mohammed Chahid in de 70e minuut met een tweede gele kaart kon vertrekken. Alverna coach Jeffrey Kooistra reageerde direct door Mike Wouters en de van een blessure terugkerende Tjalling Kamerman in te brengen. Diezelfde Mike Wouters dwong In de 78e minuut doelman Kogels tot weer een knappe redding. Maar toen een minuut later Bas Broekman uit de draai uithaalde was dat ook Kogels te machtig, 1-0. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd en 5 minuten blessuretijd hield Alverna zonder al te veel problemen stand, waardoor wederom een belangrijke overwinning behaald werd en nu boven de nacompetitie-streep staat.

Volgende week komt met Nemelear weer een directie concurrent op bezoek op het Bospad. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Robert Zaalman, Job Gielen, Kay Tassenaar, Jari van Ginkel, Derek de Bruijn (c), Mels Lantang (70 Tjalling Kamerman), Sergio Vieira, Dennis Arts, Martijn de Groot, Sven van Gelder (70 Mike Wouters), Bas Broekman (88 Jens Arnouts).

PR vv Alverna
Henny Remmers

Reacties

article
78546
Alverna heeft een even nuttige als verdiende overwinning behaald op sc ‘t Zand. Door deze
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20180416/belangrijke-overwinning-alverna-op-sc-t-zand/
2018-04-16T08:59:20+00:00
Alverna, Voetbal Alverna
Sport