Wijchense hockeyheren verliezen op Westerduiven

Foto:

De laatste wedstrijd voor Wijchen Heren 1 was al weer 3 weken geleden, toen afgelopen zondag aangetreden werd tegen het eerste herenteam van MHC De Westerduiven. Al meerdere malen dit seizoen zijn deze twee teams elkaar tegengekomen, zowel in vriendschappelijk als in competitieverband. Nooit wist Wijchen te winnen, ook in deze uitwedstrijd zou dat niet lukken.

Op een regenachtige dag leek het waterveld bij Westerduiven een ideale voorziening. De waarheid lag echter een tikkeltje anders. Al in de warming-up gleden spelers van Wijchen om en om uit op het spekgladde speelveld. De Westerduiven hadden hier aanzienlijk minder moeite mee. Iets wat als een thuisvoordeel beschouwd mag worden.

Al snel na het eerste fluitsignaal zou de score geopend worden. Uit een strafcorner werd met een sleeppush de 1-0 gescoord door de thuisploeg. Verschillende malen kwam Wijchen ook tot kansen, het verzilveren daarvan bleef echter uit. De 2-0 volgde niet veel later. Wederom tijdens een strafcorner, maar nu uit de rebound, zou de bal achter de Wijchense keeper belanden. De stand liep al helemaal ver uiteen toen met een smash de 3-0 gemaakt werd. Enkele minuten later zou er gerust worden.

Dat er iets moest veranderen bij de Heren van Wijchen was wel duidelijk. Er leek in de eerste helft te weinig pit in het spel te zitten. Daarnaast waren er veel individuele fouten, die door hun tegenstander genadeloos werden afgestraft. Al heel snel na de start van de tweede helft leek de uitploeg meer in zijn element te komen. Na een snelle counteraanval was het Luca Faber die de 3-1 scoorde. Over het veld rollend wist hij de bal op de plank te krijgen. Wijchen creƫerde steeds meer kansen en gaf er steeds minder weg. 2 doelpunten om te overbruggen, leek geen onmogelijke opgave. De Heren van Wijchen hadden dan ook vertrouwen in een goede afloop. De kansen die er kwamen zouden echter niet benut worden. De keeper van hun tegenstander bleek uitstekende controle over zijn voeten te hebben en schopte de ene na de andere bal weg van zijn doel.

Met nog een kwartier te spelen, moesten er wel risico’s genomen worden. Dit resulteerde in onvermijdelijke tegenaanvallen. Strafcorners geven aan de thuisploeg leek de arbitrage niet erg te vinden. Elkaars beslissingen corrigeren op 50 meter afstand ook niet. Op die manier versierde Westerduiven niet alleen een strafcorner, maar zelfs een strafbal. Deze laatste werd maar vlak langs keeper Gijs Castelijns gepusht. Toch was de eindstand beslist op 4-1.

De heren van Wijchen mogen dit verlies zichzelf aanrekenen. Ondanks soms dubieuze beslissingen van de scheidsrechters, is het Wijchen zelf dat de kansen niet benutte. Richting het einde van het seizoen zullen zij nog hard moeten werken om punten te pakken.

Volgende weekend is het Pinksteren en wordt er niet gehockeyd in de competitie. Wel staat de jaarlijkse FamilieHockeyDag bij MHC op het programma. ’s Ochtends en ’s middags is er een hockeytoernooi voor jong tot oud op de accommodatie van MHC Wijchen. Daarnaast wordt er voor avondeten gezorgd en is er een aansluitend feest. We hopen u zondag 20 mei te mogen verwelkomen op de hockeyclub!

Reacties