Alverna grijpt laatste strohalm

Alverna heeft, op de zondag dat buurman AWC het kampioenschap pakte, de laatste strohalm gepakt om nacompetitie te ontlopen. In de wedstrijd tegen directe concurrent FC Tilburg werd met 1-0 gewonnen.

Direct in het begin werden de intenties van beide ploegen al snel duidelijk. Alverna op jacht naar winst en Tilburg achteroverleunend op zoek naar een puntje of misschien wel meer. Ook zondag ontbrak vaak het kleine beetje geluk wat ploegen onderin nodig hebben. Na 3 minuten was er al een geweldige knal van Job Gielen die op de lat uiteen spatte. Tien minuten later een schot van Derek de Bruijn dat beter verdiende. Tilburg deed het allemaal weinig, zolang de stand voor hen gunstig was. In de eerste helft bleef de teller op een poging van afstand die naast ging staan. Alverna had voor rust nog kansjes via Tjalling Kamerman en Job Gielen.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde; Alverna het initiatief, Tilburg wachtend. Na 6 minuten was er een mooie kans voor Sven Reijnen die te lang nodig had om een afgelegde bal van Dennis Arts te controleren. In de 54e minuut misschien wel de beste kans. Dennis Arts zette voor maar Mels Lantang gleed weg. Vier minuten later, een slalom van Sven van Gelder in de Tilburgse zestien. Ook weer net niet. Naarmate de tijd vorderde werd de druk op Alverna groter. Als dan ook nog een bijna “zeker” doelpunt via een knal van Sergio Vieira gered wordt, neemt de wanhoop toe. Maar dan is er altijd nog Alverna’s topscoorder die de boel red. In de 79e minuut werd een corner ingekopt door Martijn de Groot, in eerste instantie gered door de keeper en dan toch binnen gewerkt door Kay Tassenaar. Een grote ontlading volgde, maar er waren nog wat minuten te spelen. Nu was het de beurt aan Tilburg, dat wat lange mannen naar het front stuurde. Bij de eerste bal richting Robert Zaalman was het al gevaarlijk, maar gelukkig liep het goed af. In blessuretijd was de beste kans nog voor Kay Tassenaar die een corner net over kopte. Maar hierna floot scheidsrechter Pijnenburg af en heeft Alverna een goede stap richting klassenbehoud gezet.