Achterstand voor hockeyheren MHC Wijchen in gestaakte wedstrijd

Met nog vier wedstrijden te gaan en dus nog 12 punten te verdelen, is het van belang dat Wijchen Heren 1 hun beste beentje voor zet. Afgelopen zondag werd er thuis gespeeld tegen het eerste team van hockeyclub Spitsbergen uit Veenendaal. Dit team staat slechts één plaats onder Wijchen op de ranglijst. De wedstrijd eindigde voor niemand in winst, verlies of gelijkspel, maar werd gestaakt door het noodweer.

Al heel de dag hing de regen in de lucht. Toch was het tot een halfuur voor de wedstrijd droog. Toen begon het echter met tussenpozen hard te regenen. De mannen uit Wijchen en hun Veenendaalse tegenstander moesten er maar mee zie te dealen. Gespeeld zou er worden.

Snel nadat de wedstrijd begonnen was, werd er een groene kaart uitgedeeld aan Rein van Verschuer. Niet dat zijn overtreding de kaart waardig was, maar de scheidsrechters leken een statement te willen maken. Met 15 minuten op de klok werd de openingstreffer gemaakt. Helaas was het een spits van Spitsbergen die de bal achter de Wijchense keeper op de plank legde, 0-1. Niet lang daarna bracht de thuisploeg de stand op 1-1. Op aangeven van Daniël Duijzer stuiterde de bal over enkele aanvallende en verdedigende sticks, waarna eindstation Tim de Groot de bal achter de keeper langs speelde. Bij deze stand klonk het rustsignaal. Tijd voor de spelers om hun shirts uit te wringen.

In de tweede helft bleek al gauw dat de regen niet zomaar zou ophouden, ook was er in de verte onweer te horen. Er zou nog slechts 12 minuten doorgespeeld worden. In deze minuten trof Veenendaal twee keer doel door slordigheden van hun tegenstander. Bij een 1-3 achterstand behaalde Wijchen net een strafcorner, toen een grote bliksemschicht in de lucht verscheen. Met kleine plassen achtten zij het veld nog net bespeelbaar, maar dit vonden de scheidsrechters gevaarlijk worden, zodat zij de wedstrijd staakten. Toen het onweer afgelopen was, werd er met een schuin oog naar de scheidsrechters gekeken of er nog gespeeld zou worden. Tegelijkertijd begonnen er naast grote plassen ook grote bulten op het veld te ontstaan. Water dat niet weg kon spoelen, hoopte op onder de toplaag van het veld. Zeer verwonderlijk voor een semi-waterveld wat grote hoeveelheden water zou moeten kunnen verwerken. Dat er niet meer gespeeld zou worden vandaag, was nu wel duidelijk.

De resterende 23 minuten zullen ergens in de komende weken ingehaald moeten worden. Iets wat de Wijchense mannen niet slecht uitkomt. Zij gingen te veel mee in het spel van hun tegenstander en leken allen futloos op het veld te staan. Om dezelfde reden en een lange autoreis lijkt het juist in het nadeel van de Spitsbergers dat het resterende wedstrijddeel nog even op zich laat wachten. Wat vaststaat is dat Wijchen het inhaalmoment met een strafcorner mag starten, daarbij lijkt een verschil van twee doelpunten niet onoverbrugbaar.

Ondanks dat Wijchen de wedstrijd tegen Veenendaal nog heeft openstaan, staat aankomende zondag de uitwedstrijd tegen Civicum op het programma. De thuiswedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het moet nog maar blijken of de Wijchenaren dit resultaat in Cuijk kunnen evenaren.