Hockeyheren MHC Wijchen verliezen van sterk Civicum

Na de gestaakte wedstrijd een week eerder, stond afgelopen zondag Civicum op het programma voor het eerste Wijchense herenteam. Ondanks het grote verschil in plek op de ranglijst werd er eerder in Wijchen 1-1 gelijkgespeeld. De uitwedstrijd in Cuijk van afgelopen zondag zou anders eindigen. Wijchen toonde het grootste deel van de wedstrijd uitstekend spel, maar verloor wel van hun tegenstander, tevens titelkandidaat.

De Wijchenaren wisten van tevoren dat het een zware wedstrijd zou worden. In dit warme weer en met maar twee wisselspelers op de bank, zou iedereen tot het uiterste moeten gaan. Geen probleem, aangezien een wedstrijd tegen Civicum altijd wat extra motivatie met zich mee lijkt te brengen voor Wijchen.

Wijchen startte sterk. Weinig kansen werden weggegeven en de Civicanen wisten niet goed waar ze het zoeken moesten. Bob Krowinkel, die de hele wedstrijd verdedigend zijn mannetje zou staan, kwam zowaar uit bij de cirkel van de Cuijkenaren en creëerde een eerste echte mogelijkheid voor Wijchen door een strafcorner te behalen. Hugo Fraij pakte deze kans met beide handen aan en tekende voor de 0-1. Met nog vele strafcorners in het verschiet, werd er toch niet meer gescoord door Wijchen. De Civicummers deden wel wat hun tegenstander verzuimde en stonden met de rust op een 2-1 voorsprong.

Al snel in de tweede helft bouwde de thuisploeg hun voorsprong uit. De 3-1 volgde enkele minuten na het startsignaal voor de laatste speelhelft. De 4-1 bracht Wijchen in een nog zwaardere positie. Was het warme weer haar tol aan het eisen van de Wijchense hockeyers? Gescoord zou er lange tijd niet worden, ondanks strafcorners over en weer. Wel werd er een gele kaart gegeven aan een speler van Wijchen die op de reservebank zat, waardoor zijn team 5 minuten door moest met 10 in plaats van 11 spelers. Dat de vechtlust nog niet verdwenen was, bleek wel toen de 4-2 op het scorebord kwam te staan. Na een verdedigende fout zag Daniël Duijzer zijn kans schoon om een assist te geven op spits Rein van Verschuer, waarna de bal de doelplank raakte, 4-3. Met nog een paar minuten op de klok, kwam deze goal echter te laat. De stand stond vast en verlies voor Wijchen was onafwendbaar.

Net als veel vaker dit jaar betekent de verliespartij voor Wijchen niet dat zij slecht gespeeld hebben. Verlies tegen de nummer drie van de ranglijst is geen schande en hun tegenstander heeft de 3 punten niet cadeau gekregen. Toch is het jammer dat de Wijchenaren zichzelf dit seizoen te weinig hebben weten te belonen.

De resterende 25 minuten die nog ingehaald moeten worden tegen het eerste herenteam van Spitsbergen uit Veenendaal, zullen aankomende vrijdag om 20:30 worden gespeeld. Met een 1-3 achterstand, maar een strafcorner voor Wijchen als openingspositie, lijkt nog alles open te liggen. Volgende week zondag wordt om 14:45 gespeeld tegen hekkensluiter Culemborg. Op eigen veld, voor het laatst dit seizoen, is het zaak voor Wijchen om deze wedstrijd te winnen.