Hockeydames MHC Wijchen promoveren naar tweede klasse!!!!

In het voorlaatste duel van de competitie stond er voor beide ploegen veel op het spel. Wijchen moest minimaal gelijk spelen om promotie veilig te stellen en de thuisploeg, Kromhouters uit Tiel, moest winnen om uitzicht te houden op rechtstreekse promotie met nog een competitieronde te spelen. Het pakte voor de Wijchense dames goed uit.

De wedstrijd begon en vanaf minuut één was het duidelijk aftasten van beide ploegen. Beiden wilden niet te veel risico nemen en wachtten af hoe de wedstrijd zich ontwikkelde. De eerste helft speelde het spel zich vooral op het middenveld af en kwamen er enkel een paar mogelijkheden, welke niet echt kansen waren. De ruststand was dan ook 0-0.

Direct na de rust was het Kromhouters dat de druk wat opvoerde op de verdediging van Wijchen. De verdediging hield zich echter zeer goed staande. Deze zette zelf een counter op richting Elle de Korte. Zij haalde na een prachtige solo uit waarna Caroline Bloemendaal met een tip kon scoren: 0-1. Vijf minuten na de openingstreffer kreeg de thuisploeg een strafbal welke benut werd 1-1. Dat betekende dat er nog twintig benauwde minuten te gaan waren voor de jonge Wijchense ploeg. Ondanks de vele strafcorners die de Kromhouters kregen, bleven de Wijchense dames rustig en gecontroleerd hockeyen. De betere kansen waren dan ook voor de ploeg van coach Bouwmans. Gescoord werd er echter niet meer en de eindstand bleef 1-1.

Voldoende voor de Wijchense ploeg om rechtstreekse promotie naar de tweede klasse veilig te stellen en de gewenste doelstelling uit te laten komen. Volgende week sluiten de dames de competitie af met de laatste thuiswedstrijd tegen de kampioen Oirschot.