Eerste competitiewinst voor AWC

AWC was deze zondag te gast op sportpark Blauwenburcht in Huissen waar het aantrad tegen de plaatselijke RKHVV. Op jacht naar de eerste winst in de nog prille competitie.

Al in de 2e minuut keek A.W.C. tegen een 1-0 achterstand aan. Via een aanval over rechts kon Pelkman in het strafschopgebied de bal hoog in het doel buiten bereik van keeper Veltmaat schieten. Na die treffer heeft A.W.C. het meeste balbezit maar creëert nog weinig kansen. RKHVV is vooral vanuit de counter gevaarlijk. Het vele balbezit van A.W.C. leidt in de 24e minuut tot de gelijkmaker. Na een vlotte combinatie tussen Freek Thoone en Boy Visser scoort laatstgenoemde de 1-1.
In de 30e minuut bedient Boy Visser met een splijtende pass Safa Kizir die zijn tegenstander behendig uitkapt en beheerst binnenschiet. A.W.C. gaat de rust in met een 2-1 voorsprong.

Na de rust komen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamers. In de 50e minuut vergroot AWC echter de voorsprong doordat Fren Stevens Youri Hubers op maat bedient die de 3-1 voor zijn rekening neemt.
Vervolgens veel duels op het middenveld met soms wat rommelig spel waarna in de 89e minuut RKHVV de spanning terugbrengt in de wedstrijd door een doelpunt van Lars Smeenk. Hij kopt een van richting veranderde vrije trap achter keeper Veltmaat.

In blessuretijd maakt Freek Thoone echter aan alle onzekerheid een einde. Na een individuele actie over rechts kapt hij naar binnen en schiet met links in de verre hoek. AWC behaalt zo de eerste overwinning van het seizoen in de hoofdklasse.

Opstelling AWC: Jarik Veltmaat, Sven Jansen, Idar Kramer, Nicky van de Groes, Dennis Straten, Joost Loeffen, Boy Visser, Youri Hubers (86e minuut Jim Toonen), Fren Stevens (67e minuut Jaap Jansen), Freek Thoone en Safa Kizir.